HVAC Bulgaria  

Предлагат план за ускоряване на енергийната трансформация в ОВК сектора

24.10.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Със съвместна декларация 10 енергийни организации в ЕС, сред които Bio-energy Europe, European Heat pump Association (EHPA), CEE Bankwatch Network, Solar Heat Europe, призовават Европейската комисия да преразгледа остарялата стратегия на ЕС за отопление и охлаждане. Те предлагат план от 10 точки за ускоряване на енергийния преход на сектора в ЕС, съобщават от Euroheat&Power (EHP).

В Европа 50% от разходите за енергийни нужди отиват за отопление, като 70% от тях все още се задоволяват чрез изкопаеми горива. Малко е направено обаче през последното десетилетие за ускоряване на чистия преход в индустрията за отопление и охлаждане, констатират от EHP.

Остарялата европейска стратегия за отопление и охлаждане, публикувана през 2016 г. (преди приемането на целите за климатична неутралност от ЕС), изисква подходяща рамка за изпълнение, която да съответства на амбицията за постигане на заложената цел до 2050 г. и да отговаря на предизвикателствата, породени от настоящата енергийна криза. Пакетът Fitfor55' е съществена стъпка в тази посока, но не е достатъчен, за да се реализира пълният потенциал на решенията за устойчиво използване на ВЕИ и отпадна топлина.

Планът от 10 точки е основа за разработване на амбициозна стратегия за отопление и охлаждане, определяща конкретни решения за ускоряване на внедряването на възобновяеми и чисти отоплителни технологии в сектора.

"Ефективното централно отопление и охлаждане е доказано решение за постепенно премахване на изкопаемите горива и защита на потребителите от рязко нарастващите цени на енергията. Шест месеца след стартирането на REPower EU трябва да надградим нашия инструментариум за действие при извънредни ситуации с конкретни мерки, които да ускорят въвеждането на чисти технологии за отопление в сградите. По-конкретно е необходимо задължително въвеждане на отоплителни планове", коментира Орели Бове, управляващ директор на Euroheat & Power.

С предложения план за енергийна трансформация можете да се запознаете тук.

     
Източник: Euroheat&Power

Ключови думи: Euroheat&Power   стратегия за отопление и охлаждане   централно отопление и охлаждане   ВЕИ   климатична неутралност  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...