HVAC Bulgaria  

Нов сайт информира за ползите от геотермалната енергия

14.10.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Нов интернет сайт представя принципа на отопление и охлаждане на сгради с геотермална енергия. Той е разработен в рамките на проекта на Община Бургас "Внедряване на ВЕИ чрез изграждане на геотермална термопомпена инсталация и реконструкция на отоплителна инсталация в детска ясла №3, гр. Бургас", който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 - 2021г., съобщават от община Бургас.

Основната цел на проекта е да се увеличи делът на използването на ресурси от възобновяеми източници, като сградата на детска ясла №3 ще бъде първата и за момента единствена общинска сграда, която да се захранва с геотермална енергия. Ще се използва постоянната температурата на земята чрез 22 броя затворени (сухи, неводочерпещи) геотермални сондажи от +5ºС до +23ºС с дълбочина от 100 до 120 m. Очаква се в резултат на реализацията на проекта годишно да бъдат спестени 174 705 kWh първична енергия, както и 276,61 t CO2 емисии. Инсталираната мощност за отопление, охлаждане и битово горещо водоснабдяване ще бъде 171,6 kW. Годишното производство на енергия от възобновяеми източници ще бъде 234 414 kWh, допълват от общината.

Интернет сайтът (https://geothermal-burgas.com) освен новини за дейностите по проекта, съдържа информация, представяща процеса на използване на геотермалната енергия. Порталът има специален раздел, в който са публикувани отговори на любопитни въпроси, свързани с геотермалната енергия.

     
Източник: Община Бургас

Ключови думи: Община Бургас   геотермална енергия   ВЕИ  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...