HVAC Bulgaria  

Как секторът на термопомпите да ускори постигането на целите на REPowerEU - 03.10.2022

03.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

Планът REPowerEU на Европейската комисия залага амбициозни цели в областта на производството на термопомпи, съобщават в своя публикация от Европейската асоциация за термопомпи EHPA.

Целите съдържат изискване броят на нововключените термопомпи да се удвоява всяка година Това би довело до производството на 20 млн. термопомпи повече до 2026 г. и 60 млн. до 2030 г., спрямо съществуващите около 17 млн. през 2021 г., сочат изчисленията на EHPA.

От ЕК посочват и други мерки: увеличаване на производството на оборудване за термопомпи, улесняване на достъпа на сектора до финансиране и засилване на образованието и подготовката на специалисти в сектора. 

Друга насока за действие е създаване на нови регулации, които да спомогнат за постигане на целите, като по-строги изисквания за енергийна ефективност на сградите, прекратяване използването на котли и продукти с изкопаеми горива до 2029 г. и др.

От EHPA предлагат представителите на сектора на термопомпи в Европа, заедно с партньори и заинтересовани групи, да създадат съвместно план за действие, "ускорител на термопомпи", за да помогнат на сектора за постигане на целите по подобие на сектора на слънчевата енергия. 

Идеята е планът да се фокусира върху пет основни приоритета: създаване на доверие в дългосрочните цели за термопомпи; превръщане на чистото отопление във финансово най-привлекателния избор; гарантиране, че политиката помага, а не пречи на пазара; повишаване на уменията за енергийния преход с въвеждане на програми за обучение; подкрепа за научноизследователската и развойна дейност.

Допълнителна информация по темата може да намерите тук.

     
Източник: EHPA

Ключови думи: EHPA   термопомпи   REPowerEU   енергиен преход  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...