HVAC Bulgaria  

Разширението на завода на Schneider Electric ще използва геотермална енергия

16.09.2022   |   Проекти
 

Преди дни Schneider Electric България стартира строежа на новото разширение на своята Умна фабрика в Пловдив. Важна стъпка за декарбонизация на дейностите е иновацията в завода, свързана с използването на геотермална енергия като начин за постигане на пълна независимост от природен газ, информират от компанията.

"Предвиждаме изграждането на геотермална система, като термопомпени агрегати ще използват температурата на геотермалните води и ще произвеждат топла вода за отопление през зимата и гореща вода за битови нужди целогодишно. В преходните сезони термопомпените агрегати ще осигуряват чрез постоянната температура на земята пасивно охлаждане, а в най-горещите дни охлаждането е активно с използване на хладилния цикъл. При активно охлаждане топлината на кондензация може да се насочи към производството на битова гореща вода, като по този начин ще постигнем над 70% икономия на електрическа енергия", изтъкна изпълнителният директор на фабриката Мария Топчийска.

Главен изпълнител на цялостния проект на разширението е Сиенит строителна група, а геотермалната система ще бъде изградена от българската компания ReEnergy Engineering.

Иновацията е от затворен тип и не черпи термални води, а използва само земната температура. Такъв тип системи са едновременно по-иновативни и по-екологични. Те не променят естествения воден цикъл, за разлика от системите, които черпят и връщат вода в подпочвените слоеве, допълват от дружеството.

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   геотермална енергия   термопомпи  

Област: ОВК  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...