HVAC Bulgaria  

Постигане на оптимална енергийна ефективност при проектиране със соларния калкулатор на Hoval

Възобновяемата енергия на слънцето е основен източник за осигуряване на бъдещото енергийно снабдяване. Със соларна инсталация може да се постигне годишно слънчево усвояване между 60 - 80% за затопляне на гореща вода.

Ефективността на соларната инсталация зависи от различни фактори, например от метеорологичните и климатични условия, ъгълът на наклон на покрива, броят и ефективността на използваните соларни панели. Всеки от тези параметри може да повлияе на ефективното използване на слънчевата енергия и потенциала за икономия.

Като средство за оптимизиране на енергийната ефективност на системата фирма Hoval предлага соларен калкулатор, който позволява изчисления за малки и големи соларни системи за подгряване на битова гореща вода както за производствени, така и за жилищни сгради.

Калкулаторът дава възможност да се изчисли соларния потенциал на проектираните системи лесно и бързо, обясняват от компанията. С негова помощ могат да се видят резултатите при различни варианти, за да се намери най-подходящото решение.

Със соларния калкулатор на Hoval може да се направят симулации на системи с различен брой колектори, да се изчисли дневното потребление на топла вода за индустриална или жилищна сграда, потребната енергия за затопляне на битова гореща вода, препоръчителната площ на слънчевите колектори, идеалният обем водосъдържателите при зададените параметри и др.

Местоположението е един от най-важните фактори в изчисляването на ефективността на соларната инсталация. Соларният калкулатор може да ползва геолокации и информация от близките метеорологични станции в региона за изчисления, свързани със слънчевата радиация и определяне на оптималното разположението на соларните панели.

Соларният калкулатор е съобразен с Европейския стандарт EN 15316-4-3: 2017, засягащ отоплителните системи в сградите. Методът за изчисляване на енергийните потребности за затопляне на БГВ позволява да се определи оптималният размер на колекторното поле, без да се преоразмерява проектираната система.

Соларният калкулатор на Hoval е безплатен и свободно достъпен онлайн.

За допълнителна информация вижте тук.

Ховал ЕООД

1407 София, ул. Борис Руменов 9
Тел.: 0700 20 755
office.bg@hoval.com
http://www.hoval.bg

 

 

 

     
Източник: Ховал

Ключови думи: Hoval   Ховал   соларен калкулатор   ВЕИ   БГВ  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...