HVAC Bulgaria  

ТЕЦ Плевен ще инвестира в модернизация и подготовка на технически кадри

ТЕЦ Плевен насочва инвестициите си в проекти за увеличаване на дела на комбинираното производството на топлинна и електрическа енергия, съобщават от дружеството. В ход е реализацията на проект за изграждане на заместващи производствени мощности за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия, използвайки двигатели с вътрешно горене. Предвижда се до края на годината съоръженията да влязат в експлоатация. Основната цел на подобренията е гарантиране на сигурно топлоподаване през зимата и минимизиране на възможностите за сериозни аварии.

Инвестициите за модернизация ще дадат възможност за откриване на нови работни места, допълват от компанията. Налице е нужда от още подготвени специалисти. Само през тази година са обявени свободни позиции за няколко длъжности, сред които монтьори, оператор на парогенератор и оператор топлопроизводство. Проблемът обаче е липсата на кадри.

Възможна стъпка към намиране на решение е бизнесът съвместно с образователната система да събудят интереса на младежите още в ученическа възраст. Затова ръководството подкрепя дуалната форма на обучение. Чрез съвместната работа с професионалните гимназии се осигуряват възможности подрастващите да се запознаят с професията.

През последните години енергийният сектор претърпява сериозна трансформация в контекста на Европейския Зелен пакт и дружеството има нужда от знанията и уменията на млади и технически подготвени кадри, допълват още от дружеството.

     
Източник: Плевен За Плевен

Ключови думи: ТЕЦ Плевен   комбинирано производството на топлинна и електрическа енергия   инвестиции  

Област: ОВК  

Подобни статии
HEXONIC
Стико БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...