HVAC Bulgaria  

Стремежът към устойчивост и енергийна сигурност стимулира ръста на пазара на водни термопомпи

26.08.2022   |   Бизнес
 

Световният пазар на водни термопомпи се очаква да нарасне до 1,464 млрд. щатски долара до 2032 г. при среден годишен ръст от 4,5%, сочи проучване на компанията за пазарни анализи и проучвания Future Market Insights (FMI). Подкрепата от страна на редица правителства вероятно ще подхранва ръста на пазара в близките години. Секторът се очаква да генерира 945 млн. щатски долара през 2022 г.
 
Растящата загриженост по отношение на устойчивостта и енергийната сигурност в комбинация с тенденциите за преход към биобазирана инфраструктура ще стимулира растежа на сектора. В допълнение търсенето на въглеродно неутрално оборудване наред с правителствени политики, целящи намаляване на потреблението на изкопаеми горива, също ще се отрази благоприятно на пазара, смята FMI.
 
Доставчиците на водни термопомпи ще открият нови пазарни възможности в резултат на увеличаващите се инвестиции в строителния и жилищния сектор. Високите разходи, асоциирани с термопомпите, може да ограничат растежа на пазара през периода от 2022 до 2032 г. Някои икономики постигат значителен напредък в технологичния сектор, предлагайки доходоносни възможности на играчите на пазара.
 
Европейският пазар се очаква да достигне 125,5 млн. щатски долара през 2032 г. През същия период Северна Америка ще генерира 38% от приходите от водни термопомпи, а Тихоокеанският регион се очертава като един от най-перспективните пазари със среден годишен ръст от 4,3%.
 
"Използването на водни термопомпи се увеличава в резултат на повишеното търсене за приложения в индустрията и жилищния сектор с цел намаляване на екологичното въздействие, асоциирано с използването на конвенционалните термопомпи. Това стимулира производителите да предлагат високоефективни продуктови линии, увеличавайки перспективите за растеж на пазара", коментира FMI.

     
Източник: FMI; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: FMI   термопомпи   устройчивост   енергийна сигурност  

Област: ОВК  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...