HVAC Bulgaria  

Предстои семинар за използването на геотермалната енергия в системите за отопление и охлаждане

На 30 септември в Техническия университет в Рига ще се проведе семинар на тема "Потенциалът на геотермалната енергия за декарбонизация на отоплението и охлаждането". Събитието ще се състои в хибриден формат.

Геотермалната енергия предлага много предимства по отношение на прехода към чиста и устойчива енергия и може да задоволи нуждите от нискотемпературно отопление от 10°C до 150°C.

Системите с геотермална енергия могат да осигурят дългосрочно топлина, като при висока ефективност не изискват големи по размер площи. Независимо от това, общият дял на геотермалната енергия в рамките на пазара на системите за отопление и охлаждане е под 2%, а в Балтийските страни е почти незначителен.

Целта на семинара е да очертае мястото и взаимовръзката на наука, политика и индустрия по отношение на възможностите и съществуващите пречки за по-широкото приложение на геотермална енергия в мрежите за отопление и охлаждане при различни нива на температура.

Програмата на семинара предвижда презентации и споделяне на опит относно въвеждането на геотермална енергия, последвани от модерирана панелна дискусия, фокусирана върху стратегиите и необходимите мерки за по-добро интегриране на тази технология в пазара на районираното отопление и охлаждане (DHC) в Балтийския регион.

Поканените лектори ще споделят теоретичен и практически опит относно:  нискотемпературни отоплителни и охладителни мрежи; поливалентни отоплителни и охладителни мрежи, използващи подземно съхранение на топлина; проекти за геотермални системи за отопление и охлаждане; икономически аспекти и бизнес модели. 

Участието е безплатно и изисква регистрация.

Допълнителна информация може да намерите тук.

     
Източник: Euroheat&Power; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Геотермална енергия   DHC   отопление и охлаждане   централизирани системи  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...