HVAC Bulgaria  

Публикуваха прогноза за развитието на пазара за комбинирани котли до 2030 г.

07.07.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Размерът на пазара на комбинирани котли се оценява на 23 млрд. щатски долара през 2021 г. и се предвижда да се разшири с комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от около 5,1% в периода 2022 - 2030 г. сочи последното проучване на Global Market Insights.

Опростеният дизайн, компактният размер, високите икономии на енергия, повишената ефективност и надеждната работа в различни приложения в съответствие с текущите инвестиции за инсталиране на технологии за отопление на помещения ще повишат търсенето в индустрията. Освен това непрекъснатото внедряване на агрегати с ниски емисии, за да се отговори на нарастващите екологични проблеми и строгите правителствени норми, ще повлияят на пазарната тенденция.

Растежът на пазара на комбинирани котли се дължи допълнително на нарастващите опасения относно въглеродните емисии заедно с бързото навлизане на интегрирани решения за отопление на помещения. Непрекъснатият технологичен напредък за разработване на модерни съоръжения, съчетан с продължаващата замяна на конвенционалните уреди с рентабилни решения, ще насърчи динамиката на индустрията. Освен това в условията на бърза урбанизация в нововъзникващите икономики в съответствие с променящите се тенденции устойчивите решения ще стимулират разширяването на пазара.
 
Глобалната икономика беше значително засегната от неочакваното избухване на пандемията от COVID-19. Ограниченото производство, бавното икономическо възстановяване в различни индустрии и потенциално по-малкото търсене на технологии за отопление на вода възпрепятстваха приемането на продукта. Въпреки това съответните правителствени мерки за рестартиране на операциите в основните индустрии, производствени мощности и инфраструктурни разработки ще допълнят растежа на пазара.
 
Очаква се европейският пазар на комбинирани котли да регистрира значителен ръст по време на прогнозния период благодарение на държавните стимули за приемането на енергийноефективни отоплителни системи и на непрекъснатото развитие на нови технологии. В допълнение строгите правителствени разпоредби за замяна на конвенционалните отоплителни системи с интелигентни модули ще насърчат перспективите на индустрията.

     
Източник: GlobalMarket Insights; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Пазарно проучване   прогноза   комбинирани котли  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...