HVAC Bulgaria  

Одобриха Бизнес плана на Топлофикация София

07.07.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране на Столичен общински съвет бе дадена зелена светлина на Бизнес плана на Топлофикация София  за 2022 г., както и за започване на процедура по избор на международен независим инвеститор.

"Главното предизвикателство за мениджмънта на дружеството през 2022 г. ще бъде ограничаване на негативните последици от социалната функция, която е принудено да изпълнява в резултат на регулаторната рамка, определена от КЕВР", обясняват от Топлофикация София.

Бизнес планът за 2022 предвижда намаляване на загубата от оперативна дейност спрямо 2021 г. с близо 49% и за първи път очакванията са приходите от електрическа енергия на годишна база да надвишат тези от топлинна с 52% от общите приходи.

Ключов момент през 2022 г. ще бъде още справянето с негативните последици от енергийната криза и изключително динамичните пазари на енергийните ресурси. Ще се търси максимално възползване от положителните динамики в цените на електроенергията чрез активно участие на борсовия пазар, като същевременно се оптимизира разходната част, както и инвестиционната и ремонтната дейност.

Топлофикация София се намира в особено важен етап по реализация на плана за модернизация на дружеството, изготвен от американския консултант по споразумението между USTDA и Столична община. Финализирането на процедурата по избор на международен независим инвеститор ще създаде условия за финансова стабилизация, излизане от дълговата спирала, възможност за обслужване на натрупаните задължения, както и повишаване на надеждността и качеството на предоставяните услуги от Топлофикация София.

     
Източник: Топлофикация София; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Топлофикация София   бизнес план   инвеститор  

Област: Енергетика  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...