HVAC Bulgaria  

ЕК публикува проучвания за декарбонизацията на отоплението и охлаждането в ЕС

Европейската комисия публикува четири проучвания, които разглеждат различни аспекти на декарбонизацията на отоплението и охлаждането в ЕС. Приблизително половината от енергията, консумирана понастоящем в Европа, се използва за отопление и охлаждане, като по-голямата част от нея се генерира от изкопаеми горива. Следователно пренасочването на този сектор към използването на възобновяема енергия има потенциала да допринесе значително за декарбонизацията на енергийната система и за постигане на целите на ЕС в областта на енергетиката и климата за 2030 г. – и в крайна сметка целта му да стане неутрална по отношение на климата до 2050 г.

ЕС вече има публикувани няколко правни инструмента по декарбонизацията на отоплението и охлаждането, основният от които е Директивата за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници. Въпреки това напредъкът на европейската и националните политики в този сектор често е възпрепятстван от липсата на цялостни данни и недостатъчно познаване на спецификата на пазарните и регулаторните рамки.

Целта на публикуването на проучванията е да се запълни тази празнина в знанията като се предоставят изчерпателни и задълбочени анализи за сектора на отопление и охлаждане в следните четири ключови аспекта. 

Проучване на пътна карта за подкрепа на политиката за декарбонизация на отоплението и охлаждането излага анализ и препоръки за политики, обхващащи отоплението на помещенията в сградите и технологичното отопление в промишлеността. Той предлага изчерпателен преглед на съществуващите данни, като включва пълен преглед на ключова литература.

Проучване на възобновяемото отопление на помещенията представя изчерпателен преглед на данните за потреблението, технологиите, горивния микс и регулаторните рамки. В него са включени примери за най-добри практики, както и възможни пътища за декарбонизация.

Проучване на централното отопление и охлаждане в ЕС описва съществуващите пазарни и регулаторни рамки и представя десет казуса, за да илюстрират успешни модели за интегриране на възобновяема енергия и източници на отпадна топлина в мрежите за отопление и охлаждане.

Проучване относно възобновяемото охлаждане предоставя подробен преглед на пазара на охлаждане в ЕС и съдържа основния анализ на Делегирания акт за методологията за отчитане на възобновяемата енергия, използвана при индивидуално и централно охлаждане.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕС   проучване   декарбонизация   отопление   охлаждане  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...