HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Вентилацията с рекуперация HomeVent на Hoval внася чист въздух и комфорт в студио за звукозапис

21.06.2022
 

Спецификата на работата в едно студио за видео и звукозапис поставя изключително високи изисквания към системата за вентилация, тъй като често това е напълно затворено пространство без прозорци, където качеството на звука и тишината имат огромно значение.

Hoval представя мнението на музиканта и собственик на звукозаписно студио Кирил Атанасов относно комфортната вентилация с рекуперация HomeVent и прилагането й в студиото за видео и звукозапис MixTone.

"Студио MixTone е планирано още със строежа на сградата, в която се намира и затова помещението няма прозорци с цел по-добра шумоизолация и акустика. В такова помещение е немислимо да няма вентилация и тя беше предвидена още от самото начало на изграждане на стените и таваните. Открих HomeVent чрез мой познат, който многократно е ползвал услугите на фирма Hoval и е убеден от личен опит във високото ниво на нейната работа", коментира Кирил Атанасов.

Той обяснява, че най-важно за него е качеството на работа на системата и същевременно основен фактор за избора му е било ниското ниво на шум, генериран от работата на рекуператора – "Това беше от изключителна важност за шумоизолацията като една от крайните цели за изграждането на студиото. Още в началото планирахме рекуператорът да се монтира извън студиото и в тази връзка за мен също беше важно въздуховодите да не вкарват външен шум вътре в помещението. Екипът на HomeVent ме увери, че с поставяне на специални индивидуални шумозаглушители върху всеки въздуховод шумът ще бъде сведен до минимума, който търсех".

Музикантът споделя, че най-труден е бил процесът на подготовка, който му е отнел няколко месеца. Допитвал се е до специалисти като инженери и акустик с опит в изграждането на помещения с висока степен на шумоизолация като дискотеки, заведения, супермаркети, студиа и др. със силни източници на шум (над 90 dB).

Относно важните елементи при изграждане на звукозаписно студио музикантът обяснява, че има два основни елемента – шумоизолация и акустика. Още на етап планиране е предвидил всички детайли включително и финалното позициониране на апаратурата и мебелите "Ефективната шумоизолация означава да се следват различни принципи за изграждането на пода, стените, тавана и специално внимание на ъглите. Закупуването на висококачествени материали и получаването на ноу-хау в България беше сериозно предизвикателство, тъй като материята е много специфична, а елементи като акустичен гипсокартон, акустични силиконови уплътнители, дванадесетслойни врати, пружиниращи окачвачи за таван, гумирани кутии за контакти, битумни мембрани за ударен шум са от съществено значение за крайния резултат".

Цялото интервю може да откриете тук.

Ховал ЕООД

1407 София, ул. Борис Руменов 9
Тел.: 0700 20 755
office.bg@hoval.com
http://www.hoval.bg

     
Източник: Hoval

Ключови думи: Ховал   Hoval   HomeVent   вентилация  

Област: ОВК  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...