HVAC Bulgaria  

Пазарът на ОВК системи се очаква да достигне близо 220 млрд. долара през 2030 г.

09.05.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Глобалният пазар на системи за отопление, вентилация и климатизация се очаква да достигне 219,49 млрд. долара през 2030 г. и да регистрира 5,5% годишен темп на растеж за прогнозния период. Това сочи последният доклад на компанията за пазарни проучвания Reports and Data.

В доклада е посочено, че бързото интегриране на сензори и други подобни компоненти в индустриалното оборудване играе решаваща роля за стимулиране на растежа на приходите на пазара на ОВК системи. Усъвършенстваният дизайн на ОВК системите включва голямо разнообразие от сензори. Тези сензори помагат при измерване и контрол на температурата, влажността, качеството на въздуха и налягането в сградата.

Потребителите предпочитат отоплителни системи като котли, термопомпи и други поради тяхното приложение в отоплението на помещенията. Ето защо в райони, където климатът е изключително студен, това оборудване е идеално и значително помага на индустриите да поддържат гладкото си функциониране. Вентилационните модули и пречиствателите на въздуха също набират популярност сред крайните потребители, тъй като хората стават все по-наясно относно важността на поддържането на здравословна и безопасна среда. Това се посочва още в доклада на компанията.

Според експертите на Reports and Data потребителите все повече инвестират в разработването на нови продукти. Например системите за отопление и охлаждане, поддържащи Интернет на нещата (IoT), позволяват на потребителите да наблюдават в реално време функционалността и състоянието на системата. Тези модерни ОВК системи също така предупреждават клиентите за повреда на системата и по този начин намаляват ненужните разходи за ремонт. Поради гореспоменатите фактори търсенето на ОВК системи се увеличава и ще продължи да се увеличава през прогнозния период.

Промяната в климатичните условия е друг основен фактор, влияещ върху бързото възприемане на ОВК системите сред крайните потребители. В допълнение, иновативният дизайн и характеристиките на съвременните климатични и отоплителни системи също допринасят за естетическата страна на търговските и жилищните пространства. Поради това компаниите също така внасят и добавят нови продукти към своето портфолио често, за да имат възможност клиентите да избират от широка гама от продукти в зависимост от техните предпочитания. Очаква се разработването на подобрен дизайн и променящите се предпочитания на потребителите също да повишат търсенето на ОВК системи през прогнозния период.

     
Източник: Reports and Data; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Reports and Data   ОВК системи  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...