HVAC Bulgaria  

Над 300 заявления са подадени досега по проекта за подмяна на отоплителни устройства в Горна Оряховица

18.04.2022   |   Проекти
 

Над 300 заявления са подадени до този момент от желаещи граждани да подменят старите си отоплителни устройства на твърдо гориво с по-екологични в община Горна Оряховица. Това обяви кметът инж. Добромир Добрев по време на встъпителна пресконференция по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Горна Оряховица чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление".
 
Проектът е финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Общата му стойност е 8 387 770 лв., от които 7 129 605 лв. са от Кохезионния фонд и 1 258 165 лв. е национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.
 
Първият етап на проекта включва проучване на нагласите на гражданите, обучителна кампания, посещения на място в домакинствата за обследване на реалните технически параметри с оглед подмяна на устройствата. През втория етап ще се проведе процедура за избор на изпълнител и ще се извърши демонтаж на използваните отоплителни устройства, доставка и монтаж на новите отоплителни уреди съобразно приетите параметри.
 
Първият етап вече е в ход. Докато върви приемът на заявленията за участие, два екипа от специалисти започват обследване на домакинствата, пожелали да се включат в проекта. На място ще се преценява възможността за подмяна на уредите и хората ще се насочват към определени алтернативи на отопление.
 
Срокът за кандидатстване по проекта е до 21 април т. г.

     
Източник: Община Горна Оряховица

Ключови думи: отопление   отоплителни уреди  

Област: ОВК  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...