HVAC Bulgaria  

Над 300 заявления са подадени досега по проекта за подмяна на отоплителни устройства в Горна Оряховица - 18.04.2022

18.04.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Над 300 заявления са подадени до този момент от желаещи граждани да подменят старите си отоплителни устройства на твърдо гориво с по-екологични в община Горна Оряховица. Това обяви кметът инж. Добромир Добрев по време на встъпителна пресконференция по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Горна Оряховица чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление".
 
Проектът е финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Общата му стойност е 8 387 770 лв., от които 7 129 605 лв. са от Кохезионния фонд и 1 258 165 лв. е национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.
 
Първият етап на проекта включва проучване на нагласите на гражданите, обучителна кампания, посещения на място в домакинствата за обследване на реалните технически параметри с оглед подмяна на устройствата. През втория етап ще се проведе процедура за избор на изпълнител и ще се извърши демонтаж на използваните отоплителни устройства, доставка и монтаж на новите отоплителни уреди съобразно приетите параметри.
 
Първият етап вече е в ход. Докато върви приемът на заявленията за участие, два екипа от специалисти започват обследване на домакинствата, пожелали да се включат в проекта. На място ще се преценява възможността за подмяна на уредите и хората ще се насочват към определени алтернативи на отопление.
 
Срокът за кандидатстване по проекта е до 21 април т. г.

     
Източник: Община Горна Оряховица

Ключови думи: отопление   отоплителни уреди  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...