HVAC Bulgaria  

Утре започва онлайн конференцията за устойчиво отопление и охлаждане на ГБИТК - 21.03.2022

21.03.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Утре, 22 март, онлайн ще се проведе конференцията на тема "Германски технологии за устойчиво отопление и охлаждане. Централизирани и децентрализирани системи". Организатор на събитието е Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) в партньорство с energiewаеchter GmbH.

По време на конференцията ще бъдат показани иновативни решения за намаляване на въглеродния отпечатък в системите за централно и локално топлоснабдяване и постигане на значителни икономии на енергия, интелигентно управление на топлината, както и екологично чисто производство на енергия от ВЕИ.

Ще бъдат представени добри практики за климатично неутрално децентрализирано топлоснабдяване и охлаждане на отделни жилищни квартали. Ще бъдат разгледани и предизвикателствата пред топло- и студоподаването в България и перспективите за тяхното развитие в контекста на декарбонизацията на отоплителния сектор.

В събитието ще участват немски компании, предлагащи иновативни екологични решения за системи за централизирано и децентрализирано отопление и охлаждане, екологично чисто производство на енергия от биогаз, биомаса, природен газ, отпадъци, сметищен газ, водород, както и възможности за автономно захранване с енергия от ВЕИ в индустрията, селското стопанство и общините. Компаниите, които ще участват в конференцията, са 2G Energy AG, Agraferm GmbH, EcoSyst GmbH, Engelmann Sensor GmbH, INNO-CON GmbH, KUEBLER GmbH, Richard Kablitz GmbH и StrawTherm.

     
Източник: ГБИТК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ГБИТК   устойчиво отопление и охлаждане   ВЕИ   декарбонизация  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...