HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

5 причини да използвате пластинчато-рамкови топлообменници вместо кожухотръбни

07.02.2022
 

Макар някои отраслови професионалисти да имат колебания при замяна на традиционните кожухотръбни топлообменници, от Alfa Laval представят пет причини защо трябва да използвате компактните пластинчати топлообменници вместо тях.

1. Пестене на енергия

Пластинчатите топлообменници са до пет пъти по-ефикасни от кожухотръбните конструкции с температури на подхода, близки до 1°F (17°C). Възстановяването на топлината може да се увеличи значително, като просто се заменят съществуващите кожухотръбни топлообменници с компактни топлообменници. В резултат повече енергия се употребява повторно.

2. Спестяване на подово пространство

Кожухотръбните топлообменници използват значително по-голямо подово пространство в сравнение с пластинчатите топлообменници. Компактната многофункционална конструкция на пластинчатите топлообменници означава, че разходите за транспортиране, изграждане и инсталиране намаляват значително в сравнение с традиционните кожухотръбни агрегати.

3. По-лесна поддръжка

Висококачествените пластинчато-рамкови топлообменници могат да работят ефикасно в продължение на над десет години без поддръжка.

Топлопреносните повърхности са леснодостъпни за инспекция или механично почистване – отстраняват се затягащите болтове и се обръща напорната пластина. А специалните модели на гофриране на пластините осигуряват високо ниво на турболентност над цялата пластина, което не само намалява замърсяването, но и прави почистването изключително ефективно.

4. Лесна настройка на капацитета

Пластинчатите топлообменници улесняват регулирането на капацитета така, че да отговаря на променящите се нужди. Това е голямо предимство в сравнение с кожухотръбните агрегати, където капацитетът е фиксиран на нивото, решено към момента на инсталиране.

5. Ниски капиталови разходи

Пластинчатите топлообменници тежат по-малко от 1/16 от общото тегло на кожухотръбните топлообменници и използват 1/10 от подовото им пространство. Това означава непосредствени спестявания от разходи за доставка, манипулации и инсталиране. Уплътнените пластинчато-рамкови топлообменници  могат да се сглобяват и разглобяват на място.

Допълнителна информация за характеристиките, които са от значение, както и повече информация за уплътнените пластинчато-рамкови топлообменници, може да откриете тук.

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Алфа Лавал   Alfa Laval   кожухотръбни топлообменници   пластинчати топлообменници  

Област: ОВК  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...