HVAC Bulgaria  

Община Русе удължава срока за кандидатстване за подмяна на отоплителни уреди - 31.01.2022

31.01.2022   |   Начало»Проекти
 

Община Русе удължи срока за кандидатстване за подмяна на печките на дърва с такива на пелети или газ до 28 февруари т. г.

Дейностите се изпълняват по интегриран проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух", финансиран по Програма LIFE IPE/BG/000012 - LIFE IP CLEAN AIR.

Жилището, за което се кандидатства за подмяна на отоплителното оборудване, трябва да се ползва само за жилищни нужди и на адреса да няма регистриран търговец по смисъла на Търговския закон.

Освен доставката на допустимото отоплително оборудване и монтажа му в жилищата проектът финансира и обучение за експлоатацията на монтираното ново отоплително оборудване, профилактика на доставените и монтирани отоплителни уреди еднократно за първата година и гаранционно обслужване за петгодишен период на доставените на домакинството отоплителни уреди.

Целта на проекта е да се подобри качеството на въздуха чрез постепенното преминаване на домакинствата към алтернативни източници на отопление, щадящи природата. В него е заложена подмяната на 1388 уреда, като в предварителната фаза са подменени уредите на 63 домакинства в Русе. Други 336 са одобрени и им предстои подмяна на печките на дърва с такива на пелети или газ.

     
Източник: община Русе

Ключови думи: община Русе   отоплителни уреди  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...