HVAC Bulgaria  

МЕ предлага за обществено обсъждане проект на наредба за проверка за енергийна ефективност на отоплителните инсталации - 24.01.2022

24.01.2022   |   Начало»Проекти
 

Министерството на енергетиката предлага за обществено обсъждане проект на наредба за условията и реда за проверка за енергийна ефективност на отоплителните инсталации и инсталациите за комбинирано отопление и вентилация.

Проектът е разработен в изпълнение на Плана за действие за 2021 г. с мерките, произтичащи от членството на Република България в Европейския съюз. С документа в националното законодателство се транспонират напълно изискванията на Директива (ЕС) 2018/844 на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2018 г. за изменение на Директива 2010/31/ЕС относно енергийните характеристики на сградите. С проекта подзаконовата нормативна уредба се привежда в съответствие със Закона за енергийната ефективност.

В съответствие с изискванията на Директива (ЕС) 2018/844 е разширен обхватът на техническите сградни инсталации, които подлежат на периодични проверки за енергийна ефективност.

Проекта на наредбата може да откриете тук.

     
Източник: МЕ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МЕ   отоплителни инсталации   вентилационни системи   енергийна ефективност  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...