HVAC Bulgaria  

Столичен общински съвет даде ход на плана за модернизация на Топлофикация София

29.11.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Столичен общински съвет (СОС) прие първите две задачи - план за модернизация и финансов модел, от подробния план за модернизация на Топлофикация София. Проектът се изпълнява от американския консултант Блек и Вийч Мениджмънт Консултинг съгласно договор между Столична община и Агенцията за търговия и развитие на САЩ за безвъзмездно финансиране.

Планът включва техническа, оперативна и финансова стабилизация, както и модернизация на мощностите и управлението на дружеството. След днешното решение на СОС кметът на Столична община и изпълнителният директор на Топлофикация София ще започнат изпълнението на препоръките от плана, които ще координират с държавните институции, включително Министерството на финансите, Министерството на енергетиката, Министерството на околната среда и водите и ресорните комисии в Народното събрание.

Според американските експерти реализацията на плана би осигурила финансова стабилност и възможност за обслужване на съществуващия дълг и възстановяване на разходите за подобренията, стабилност и непрекъсваемост на топлоподаването чрез изграждане на съвременни мощности и интегрирана мрежа, социално приемливи цени в дългосрочен план, понижаване на емисиите на азотни оксиди съгласно Директива 2012/27 на ЕС и чувствително подобрено качество на обслужването и клиентската удовлетвореност.

Част от предвидените стъпки за модернизация на дружеството са изграждане на нова високоефективна когенерация в ТЕЦ Люлин и в ТЕЦ София - Изток с мощности от 240 MW, инсталиране на нови котли, осигуряване на свързаност между централите и подобрения на топлопреносната мрежа.

В рамките на проучването експертите от САЩ са направили анализ и проучване на техническото и финансовото състояние на дружеството, правната рамка и структурата му на управление.

     
Източник: Топлофикация София; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Топлофикация София   план за модернизация  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...