HVAC Bulgaria  

КЕВР прие доклада за извънредната проверка на Топлофикация София

01.02.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прие доклада от извънредната проверка на Топлофикация София във връзка със сигнали на клиенти на дружеството за високи сметки за топлинна енергия за месец ноември 2020 г.

КЕВР изиска от Топлофикация София, разгледа и анализира огромни по обем масиви данни за произведена, отчетена в абонатните станции и фактурирана топлинна енергия за ноември 2019 г. и ноември 2020 г.

Проверката не установи неспазване на общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от Топлофикация София на клиенти в град София, нито нарушения при прилагане на определените от комисията цени за периода.

На базата на данните, предоставени от Топлофикация София, става ясно, че през ноември 2020 г. е консумирана 40,74% повече топлинна енергия в сравнение с ноември 2019 г., както и че средната месечна температура през ноември 2020 г. е била с 4,3°C по-ниска в сравнение със същия месец на предходната година. Фактор за повишаване на консумацията на топлинна енергия е и по-големият брой клиенти, работещи от вкъщи и дистанционната форма на обучение на учениците.

Според КЕВР дружеството не е предоставило по достъпен начин информация относно дължимите месечни суми за отопление при прогнозна консумация и не прилага последователна политика за информиране и разясняване на клиентите на принципите за дялово разпределение на топлинната енергия и прилагането на Наредбата за топлоснабдяването.

Въз основа на проверката КЕВР даде задължително предписание на Топлофикация София да извърши преглед на настройките на системите за автоматично регулиране в абонатните станции и при установена необходимост да ги прецизира. Предписанието цели подобряване на качеството на предоставяната услуга и оптимизиране на ефективността на топлоснабдяването и има косвено отношение към сметките на клиентите.

     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   Топлофикация София   топлоснабдяване  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...