HVAC Bulgaria  

МС прие Наредбата за качеството на твърдите горива, използвани за битово отопление - 17.02.2020

17.02.2020   |   Начало»Бизнес
 

По време на редовното заседание на Министерският съвет (МС), проведено на 12 февруари, беше приета Наредбата за изискванията за качеството на твърдите горива, използвани за битово отопление, съобщиха от институцията. Оттам казаха, че с прилагането на изискванията се цели подобряване на качеството на въздуха чрез използването на по-качествени твърди горива за битово отопление, предназначени за изгаряне в горивни инсталации с мощност по-малка или равна на 0,5 MW.

Наредбата въвежда норми за допустими показатели при въглищата и брикетите от въглища за битово отопление. Максималните разрешени стойности за двете горива според документа са: сяра - 1,0%; пепел - 12%; обща - влага 20%. "Контролните функции по прилагането на изискванията на наредбата ще се осъществяват от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)", обясниха от МС. 

     
Източник: МС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   въглища   брикети   ФПЧ   ДАМТН  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...