HVAC Bulgaria  

Автомобилният ОВК пазар със стабилен ръст до 2022 г.

02.07.2018   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Световният пазар на автомобилни отоплителни и вентилационни системи е оценен на 11,68 млрд. щатски долара през 2014 г. и ще се развивава със стабилни темпове през следващите години поради нарастването на доходите и ръста на средна класа, установи прогнозно пазарно проучване на Million Insights за периода 2012-2022 г. 
 
Тъй като ОВК системите използват значително количество енергия и имат негативно влияние върху разхода на гориво, намаляването на размера и теглото им се очаква да стимулира растежа на отрасъла през прогнозния период, става ясно от доклада. Автоматичните автомобилни ОВК системи са основен технологичен сегмент и се очаква да останат такъв през следващите седем години. Те представляват над 55% пазарен дял и ще нарастват годишно с над 8,5%.
 
ОВК пазарът за леки автомобили е представлявал над 60% от общите приходи през 2014 г. и се очаква да нарасне значително през прогнозния период. Предвижда се пазарът на ОВК системи в леки търговски превозни средства (бусове и ванове) също да се увеличава със 7% годишно поради нарастващо търсене в селските райони и наличието на по-добри възможности за финансиране.
 
Най-голям ръст на автомобилния ОВК пазар е прогнозиран в Азиатско-тихоокеанския регион, който представлява над 40% от общия дял на приходите през 2014 г. Този ръст се дължи на наличието на големи автомобилни производители и на голямото търсене на автомобили в развиващите се страни като Китай и Индия.
     
Източник: Million Insights

Ключови думи: Million Insights   автомобилна промишленост  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...