HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Новото поколение рекуператори HomeVent от Hoval

28.03.2018
 
Комфортната вентилация, която следи и контролира качеството на въздуха в дома Ви, вече е тук с новото поколение рекуператори HomeVent от Hoval.
 
Новите модели рекуператори Hoval HomeVent се предлагат от април месец тази година и имат редица предимства. За първи път система с рекуператор може да следи качеството на въздуха, което означава, че се следи не само стойността на въглеродния двуокис CO2, но и на всички летливи вещества и замърсители във въздуха. Това е възмжжно благодарение на вградения VOC сензор в рекуперативния блок, който следи въздуха в целия апартамент или къща. Новите апарати са много по-ефективни, много по-леки, много по-безшумни и много по-компактни и на много достъпни цени. Те са изключително подходящи както за еднофамилни къщи, така и за малки и големи апартаменти и дори за малки офиси или лекарски кабинети. Контролната система вече е от новото поколение TopTronic E и позволява свързване с интернет и обща контролна система при системно решение с котел, термопомпа, солари и други съоръжения на Hoval, както и мобилно приложение за достъп. Монтажът и пускът на системата също са усъвършенствани и улеснени. Системата HomeVent работи вече до -20°С външна температура, без да има нужда от никакво допълнитлно подгряване на въздуха, а разходът на ел. енергия е само 50 W, което ги прави и изключително икономични.
 
Новите рекуператори HomeVent 201, 251 и 301 са изключително компактни. Корпусът на трите модела е еднакъв и е с изключително атрактивни размери ШхДхВ – 560х374х1000 мм и тегло 33 кг, което е дори по-компактно и от най-малкия типоразмер от предишните модели.
 
Освен новата конструкция на рекуперативния блок, има и допълнителни нови модулни решения, за пестене на място и за по-добро обезшумяване на системата. Това става благодарение на сдвоения шумозаглушител и разпределителната кутия, която е с 12 извода за гъвкави въздуховоди ф75 мм и също така е с вграден шумозаглушител. Модулите се сглобяват изключително лесно и са пригодени за директен монтаж към рекуперативния блок, без да има нужда от допълнителен въздуховод между тях.
 
Ефективността на рекуперация на топлина, студ и влага е висока, като рекуперацията на топлина  и студ достига 85%, на влага до 90%, а съгласно DIN 4719 достига 90-130%.
 
Всички съоръжения HomeVent за комфортна вентилация са изключително икономични и изразходваната от тях ел. енергия е приблизително 50 W.
 
Новите рекуператори HomeVent 201/251 и 301 работят при външна температура дори -20°С, без да има опасност от замръзване, без да има нужда от допълнително подгряване и без редуциране дебита на въздуха. За сравнение само ще кажем, че преди това беше възможно до -15°С, а при по-ниска от тази температура системата автоматично редуцираше дебита въздух, за да се предпази сама от замръзване и за да може да смогва с рекуперацията на това количество въздух.
 
Другото важно предимство е, че и HomeVent вече е снабден с новата ни контролна система TopTronic E. Това означава, че комфортната вентилация вече лесно се интергира в цялостното системно решение от Hoval и може да бъде включена в общата контролна система – един дисплей визулаизира всички инсталирани съоръжения от Hoval, независимо дали са котли, термопомпи, солари. Дисплеят се разполага в дневната или на удобно за клиента място, може да бъде в бял или черен цвят. Контролната системата TopTronic E, не само че е достъпна онлайн от компютър, телефон и таблет, но знае прогнозата за времето 3 дни напред, за да оптимизация разходите за изразходваната енергия. 
 
И накрая, но не и по важност, а напротив – най-голямото ново предимство на новите HomeVent рекуперативни системи за комфортна вентилация: 
 
HomeVent вече следи качеството на въздуха вътре в дома и отвън.
 
Качеството на въздуха се определя не само от съдържанието на СО2 в него, но и в съдържанието на летливите органични съединения в него. Именно поради това, ние заложихме VOC сензори, които следят качеството на въздуха в целия дом, а също така и извън него. Как става това? Сензорите са вградени в рекуператора и измерват качеството на въздуха, който се засмуква от дома. При наличието на данни за замърсяване вътре в дома, системата автоматично увеличава дебита, за да може да се проветри дома и да се изчисти въздуха от замърсителите. Ако има наличие на замърсяване извън дома, тогава системата автоматично редуцира дебита или спира работа, докато е сигурно, че външният въздух може да бъде внесен в дома и филтриран през вградените за целта филтри.
 
Информация за качеството на въздуха се показва на дисплея, като означенията са лесни за разпознаване – зелено, жълто и червено. Като зеленото е чист въздух, жълтото е леко замърсен, а червеното е силно замърсен. 
 
И накрая в резюме може да обобщим: Новият HomeVent има 7 допълнителни нови предимства към основните 10, които имаше до сега. 
 
Ако статията Ви е заинтригувала и желаете да получите повече информация, не се колебайте да я поискате сега. Свържете се с Hoval: www.hoval.bg, 0884 950 886 
     
Източник: Hoval

Ключови думи: Hoval   Ховал   HomeVent   рекуператори  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...