HVAC Bulgaria  

Издадоха нова книга за вътрешно сградни газови мрежи

25.09.2017   |   Бизнес
 
Нова книга, предназначена за учебно пособие за начинаещи проектанти на вътрешно сградни инсталации, използващи газови горива (природен газ, пропан-бутан, сингаз, Фишер-Тропс газ или биогаз) излезе от печат в България. Автор на книгата е Александър Димитров, който е професор по Инженерни инсталации в сгради от Департамента по архитектура и строителство от Европейския политехнически университет.
 
Книгата е изградена върху действащите у нас нормативни документи и стандарти, като са реферирани и водещите проектантски литературни източници от РФ, Обединеното Кралство и САЩ. Публикацията разглежда газовите мрежи като един от компонентите на логистичната инфраструктура на сградната енергийна система с нарастващ дял за потребление на енергията за битови нужди, достигайки до 30% в следващите две десетилетия.
 
"Вътрешно-сградните газови мрежи  се проектират и изграждат за доставка и разпределяне на газовото гориво до крайните му потребители (газовите прибори), които съставляват основните или спомагателните сградни енергийни подсистеми. С газови енергоносители могат да се захранват както системите за топлинен комфорт, за подготовка и съхранение на храната, за поддържане на хигиената, така дори и системата за светлинен комфорт", пояснява проф. Александър Димитров.
 
Книгата съдържа числени решения на 40 задачи, произтичащи от газово-проектантската практика, касаещи изчисления параметрите на състоянието на газовото гориво, както и дименсиониране на газовите и димоотвеждащите системи на инсталациите.
     
Източник: А.Димитров

Ключови думи: вътрешно сградни газови мрежи   книга   газови горива    

ТД Инсталации

Подобни статии

Secespol
СТИКО БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Газкомфорт
Hoval

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...