HVAC Bulgaria  

Пазарът на топлообменници с 8,3% годишен ръст до 2022 г. - 10.07.2017

10.07.2017   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Пазарът на топлообменници ще достигне 20,6 млрд. долара до 2022 г. при годишен темп на растеж от 8,3% между 2017 и 2022 г., показва специализирано проучване на MarketsandMarkets.
 
ОВК секторът е един от най-бързо развиващите се в света, а нарастващото търсене в Азиатско-тихоокеанския регион е основен фактор на растеж. Топлообменниците предлагат разнообразни предимства като висока оперативна ефективност и намалено потребление на енергия. Те намират приложение в широк спектър от индустриални сектори, включително в ядрени и топлоелектрически централи, нефтопреработвателни и нефтохимически заводи, предприятия за преработка на храни и ОВК системи.
 
Очакваният ускорен растеж на ОВК пазара от 2017 до 2022 г. се дължи на увеличеното строителство и държавните инвестиции в инфраструктурни проекти, водещи до инсталиране на ОВК системи.
 
Азиатско-тихоокеанския регион е най-бързо развиващият се пазар на топлообменници по отношение на стойността на инвестициите през прогнозния период, като Китай и Индия са двата най-големи пазара. Високият ръст на строителния сектор, търсенето на недвижими имоти от висок клас и политиките за енергийна ефективност ще доведат до увеличени продажби на топлообменници както в Китай, така и в Индия.
     
Източник: MarketsandMarkets

Ключови думи: топлообменници   ОВК системи  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...