HVAC Bulgaria  

Toshiba представи иновативна тритръбна VRF система с рекуперация

24.04.2017   |   Технологии
 
Toshiba представи новата тритръбна VRF система с рекуперация SHRM-e. Според компанията SHRM-e поставя нови стандарти за енергийна ефективност и непрекъснато отопление и постига най-висок европейски коефциент за сезонна енергийна ефективност - 8 ESEER. 
 
Новата VRF система надгражда многократно награждаваната SMMS-e, която надхвърля 7 ESEER - предишно рекордно постижение на Toshiba. Освен по отношение на енергийната ефективност, SHRM-e предлага и подобрения, свързани с комфорта на потребителите, инсталацията и системите за управление. 
 
Новият ротационен компресор, разработен от Toshiba, използва двустепенна компресия, която увеличава производителността му. Повърхностните покрития на перките на компресора са покрити с високотехнологично покритие от диамантоподобен въглерод (DLC), което ги прави изключително твърди и устойчиви на износване. 
 
Обновената система за управление допълнително повишава енергийната ефективност, тъй като предотвратява претоварването на климатика и максимално увеличава времето, през което може да работи в режим "изключен", като в същото време гарантира, че условията за комфорт в сградата се поддържат непрекъснато. Този подход спомага също за удължаване на експлоатационния живот на оборудването и допълнително подобрява надеждността.
 
Инсталаторите са улеснени  с новия безжичен инструмент на Toshiba за въвеждане в експлоатация и проверка на производителността. Той позволява на инженерите да четат и записват данни, използвайки смартфон, без да правят физически контакт. Инструментът дава възможност за извършване на тестове и пускане в експлоатация, без да се свалят капаците на устройството, а данните за ефективността и отчетите за състоянието могат да бъдат автоматично изпращани по електронна поща.
     
Източник: Toshiba

Ключови думи: Toshiba   Тошиба   SHRM-e   климатици   VRF системи  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...