HVAC Bulgaria  

Parker Hannifin представи иновативно устройство за системите за обдухване с въздух

20.06.2016   |   Технологии
 
Parker Hannifin представи иновативното си решение за пестене на въздух Air Saver Unit, което осигурява възможност за редуциране на консумацията на въздух с до 50% и подобрява ефективността при приложения за обдухване. 
 
С цел намаляване потреблението на сгъстения въздух, който се използва при процеса на обдухване, Air Saver Unit на Parker Hannifin използва технология, включваща пулсация на въздушния поток. В основата на устройството е превключвателен вентил, който превръща непрекъснатия въздушен поток в пулсиращ, без да е необходим допълнителен външен контрол. То създава въздушен поток, който се пропуска на серии и обдухва с високоскоростни пулсации. В паузите между пулсациите не се конусмира въздух, което води до намаляване на броя цикли за презареждане на резервоара.
 
Освен значителното редуциране на консумацията на въздух Air Saver Unit предлага и спестяване от мощността на компресора, понижаване на общите емисии на CO2 и допринасяне към мерките за спетяване на енергия.
 
Air Saver Unit се монтира лесно и може бързо да замени автоматичните вентили с електромагнитно задвижване за контрол на обдухването. Според производителите това ще доведе до незабавно намаляване на консумацията на въздух без значителни изменения на системата, т.е. повторно програмиране на PLC. За заводи, в които се използват сачмени вентили, се предлагат и пасивни варианти от серията на Air Saver Unit, които не изискват електрическо захранване.
 
Серията Air Saver Unit включва общо седем модела, осигуряващи дебити от 150 до 15 000 l/min при 5 bar налягане.
     
Източник: Parker Hannifin

Ключови думи: Parker Hannifin   Air Saver Unit   обдухване с въздух  

Алфа Лавал
Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиВидео на седмицатаБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...