HVAC Bulgaria  
АРИСТОН
АРИСТОН

Обсъждат промени на нормативната уредба за топлофикационния сектор

07.03.2016   |   Бизнес
 
Работна група с представители на заинтересовани страни започна дискусия за промяна в нормативната уредба, свързана с топлофикационния сектор, съобщиха от Министерството на енергетиката. Дискусията ще засегне проблемите при топлофикационните услуги в страната с цел постигане на по-добра защита на потребителите и по-справедливи условия при взаимоотношенията с топлофикационните дружества.
 
Съвместната работна група ще предложи незабавни и средносрочни мерки за по-добра информираност на потребителите като ясни фактури, въвеждане на задължение за уведомяване на длъжника топлофикационното дружество, преди казусът да бъде отнесен към съда, осигуряване на разумен срок за разплащане или разсрочване на задължението и др. Друга инициатива, предложена в рамките на работната среща за подобряване условията за потребителите на топлинна енергия у нас, бе преминаването от вертикална инсталация към хоризонтална.
 
„Това изискване е заложено и в европейското законодателство, в директива 27 от 2012 г., която поражда ангажимент за страните-членки да осигурят хоризонтални инсталации за блокове от ново строителство, както и при извършване на основен ремонт на стари сгради“, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на дискусията.
 
При необходимост ще бъде направен преглед и на Наредбата за дялово разпределение, Закона за енергетиката и Закона за енергийната ефективност, стана още на работната среща.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   топлофикационни услуги   топлофикационни дружества  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol
СТИКО БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Hoval

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...