HVAC Bulgaria  

Кливенто представи термопомпи с естествен хладилен агент от Enerblue - 29.02.2016

HP90 термопомпите от Enerblue са проектирани с оглед новите изисквания на Европейския парламент за термопомпи, произвеждани в периода до 2020 г. за по-високо ниво на защита на околната среда, съобщиха от фирма Кливенто, официален представител на Enerblue у нас. Мерките предвиждат и намаляване на флуорираните емисии на парниковите газове чрез забрана на HFC хладилните агенти.
 
Термопомпата HP90 работи с нетоксичен и незапалим естествен хладилен агент CO2, който позволява достигане на температура на горещата вода до 90°С при външни температури до -20°С, както и много висок COP. Сред другите предимства на термопомпите са постоянна температура на топлата вода независимо от температурата на външния въздух, на практика безплатно производство на студена вода, ефективен дефрост чрез използване на горещи пари за намаляване времето за обезскрежаване и възможност за работа при висока влажност на външния въздух.
 
"HP90 са проектирани от Enerblue за постигане максимална икономия на енергия там, където има висока дневна консумация на топла вода. Те са идеалното решение при необходимост от топла вода едновременно на много места, както се случва в хотели, болници, спортни зали и др.", обясняват от Кливенто.
     
Източник: Кливенто

Ключови думи: Кливенто   Klivento   Enerblue   HP90   хладилни агенти  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...