HVAC Bulgaria  

Siemens ще представи шестпътни регулиращи сферични вентили за прецизен контрол

01.02.2016   |   Технологии
 
Новите шестпътни регулиращи сферични вентили на направление Сградни технологии на Siemens са предназначени да заменят четири конвенционални вентила, включително задвижващите им механизми в четиритръбни отоплителни/охладителни контури. Вентилите ще бъдат представени за първи път на международното търговско изложение Mostra Convegno ExpoComfort, което ще се проведе в периода 15-18 март 2016 г. в Милано.
 
"Новите шестпътни регулиращи сферични вентили от направление Сградни технологии разширяват гамата Actavix и разполагат с вградена функция за компенсиране на налягането, която е активна, когато вентилът е в затворено положение. Това предотвратява създаването на свръхналягане или възникването на подналягане, които иначе биха могли да повредят отоплявания или охлаждащия контур. В допълнение вентилите са мехуро- и водонепроницаеми, в съответствие с изискванията на стандарт EN 12666", обясняват от Siemens.
 
Фино градуираните Kvs стойности на новите сферични вентили осигуряват висока гъвкавост на приложението им спрямо габаритите на съответното помещение. Те са подходящи за използване дори и за големи помещения, както и при високи изисквания по отношение на отоплението/охлаждането. Наличните фитинги позволяват регулиращите сферични вентили да бъдат монтирани към тръби с различни диаметри, без да е необходимо използването на допълнителни преходни елементи. Вентилите се предлагат във варианти с фитинги с външна или вътрешна резба, като могат да се използват и фитинги на други производители.
 
"Задвижващите механизми OpenAir от Siemens разполагат с предварително инсталиран монтажен кит за новите вентили, което дава възможност за монтажа им без използването на допълнителни инструменти.  Лесният монтаж и безпроблемното окабеляване са обезпечени от цветово и цифрово кодирани кабели за свързване на задвижките, както и от схеми на свързване и матрични баркодове, отпечатани на задвижките с цел директен достъп до инструкциите за монтаж и информационните листове", допълват от компанията.
     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Mostra Convegno ExpoComfort   шестпътни регулиращи сферични вентили   Kvs   OpenAir  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...