HVAC Bulgaria  

Ръст в световния пазар на ОВК оборудване до 2020 г.

18.01.2016   |   Бизнес
 
Световният ОВК пазар е реализирал приходи от 80,67 млрд. щатски долара през 2014 г. и се очаква да достигне 108,93 млрд. долара през 2020 г., сочи анализ на консултантската фирма Frost & Sullivan. Проучването обхваща сплит системи, системи за централна и локална климатизация, чилъри, термопомпи и др.
 
Според пазарния анализ на Frost & Sullivan причината за засиленото търсене на ОВК оборудване е нуждата от енергийно ефективни системи в съчетание с повишеното доверие на потребителите. За производителите на ОВК оборудване пък ключов фактор за спечелване на пазарен дял е оставането в крак с пазарните тенденции като интелигентните технологии, както и разширяването на търговските канали чрез партньорства и придобивания.
 
"Производителите на ОВК оборудване прибягват до консолидация, за да установят по-силно пазарно присъствие. Поддържането на дългогодишни взаимоотношения с партньори, безупречното време на доставка, както и надеждните помощни услуги ще бъдат основен елемент в успеха на бизнеса", коментира Анхал Сингх, анализатор в отдел "Енергия и околна среда" във Frost & Sullivan.
 
     
Източник: Frost & Sullivan; Снимка: rgbstock

Ключови думи: Frost & Sullivan   сплит системи   системи за централна климатизация   системи за индивидуална климатизация   чилъри   термопомпи  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...