HVAC Bulgaria  

Daikin предоставя безплатен достъп до 93 патента

14.09.2015   |   Технологии
 
Daikin ще предостави безплатен достъп до 93 от патентите си на компании по целия свят, за да насърчи разработването и търговското приложение на ОВК оборудване, което използва хладилния агент HFC-32. 
 
HFC-32 (дифлуорометан) е ново поколение хладилен агент, който обхваща широка гама екологични съображения по балансиран начин. Той не разрушава озоновия слой и е енергийно ефективен, достъпен, рециклира се по-лесно, а потенциалът му за глобално затопляне (ПГЗ) е една трета от този на най-често използвания хладилен агент R-410A. Според Daikin тези предимства правят HFC-32 най-балансирания и обещаващ хладилен агрегат за намаляване на екологичния отпечатък от жилищното и търговско ОВК оборудване.
 
"Daikin предоставя безплатен достъп до тези патенти на развиващите се пазари от 2011 г. насам с цел да ускори постепенното спиране на озоноразрушаващите хладилни агенти като HCFC-22 от производство. С оглед на спешната необходимост от мерки относно изменението на климата, вярваме, че това е правилният момент да разширим безплатния достъп до определени патенти за оборудване, използващо HFC-32, на производители по целия свят", сподели старши изпълнителния директор на Daikin Шиня Окада.
 
Преминаването от хладилни агенти с висок ПГЗ към такива с нисък ПГЗ вече се осъществява. През 2014 г. Европейският съюз прие преразгледания регламент за флуорирани парникови газове, с който да се намали въздействието на хладилните агенти върху глобалното затопляне. В Съединените щати агенцията за опазване на околната среда (EPA) е в процес на преразглеждане на разпоредби, които установяват приемливи алтернативи на озоноразрушаващи хладилни агенти.
     
Източник: Daikin

Ключови думи: Daikin   Дайкин   хладилни агенти   HFC-32   R-410A  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...