HVAC Bulgaria  

Далкия Варна участва в проект за устойчиво градско развитие

14.07.2015   |   Lifestyle
 
Френското посолство, община Варна и Далкия Варна подписаха меморандум за сътрудничество и реализация на проект за пълно обновяване на жилищен микрорайон с 11 жилищни сгради, над 900 апартамента и две обществени учреждения. В рамките на проекта "Нашето зелено Трошево" по ОП "Регионално развитие", приоритетна ос "Устойчиво и интегрирано градско развитие" ще се обнови напълно междублоковото пространство – пътища, паркоместа, градинки, площадки, осветление и места за отдих. 
 
Идеята за проекта се появява на базата на студентска програмна инициатива на Френския институт с подкрепата на Далкия. Група студенти, на база индивидуални разговори с живущите в района, са разработили идеен проект за промяна и адаптиране на градската среда според потребностите и нуждите на жителите, общината и топлофикационното дружество. 
 
"За нас ще е истинско удоволствие да реализираме тази тристранна синергия между местна власт, научен младежки потенциал в лицето на българските и френски студенти и нашите усилия като местен доставчик на енергия, за да направим този район наистина "зелен", възможно най-енергийно ефективен и атрактивен за нашите настоящи и бъдещи клиенти", обясни Тодор Николов, изпълнителен директор на Далкия Варна.
 
Френското посолство ще подпомогне проекта, като предостави експертна помощ при изготвянето на идеен проект с помощта на Висшето национално училище по архитектура в Тулуза.
 
Далкия ще присъедини към топлофикационната мрежа четири жилищни блока и ще инвестира в индивидуалните части на системите за отопление и гореща вода.
     
Източник: Далкия Варна

Ключови думи: Далкия Варна   Далкия   Dalkia   топлофикации   община Варна  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Lifestyle

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...