HVAC Bulgaria  

Daikin повиши енергийната ефективност в исторически хотел в Лондон

Нова система за климатизация на Daikin доведе до драстично енергоспестяване за хотел Блумсбъри в централен Лондон, съобщиха от компанията.
 
Хотел Блумсбъри е изграден през 30-те години на XX в. от прочутия британски архитект сър Едуин Лътиънс. След сериозна реставрация сградата от клас 2, притежавана от Doyle Collection, запазва много от оригиналните си архитектурни характеристики - каменни стъпала на входа и антрето, лоби с двойна височина, библиотеката Сиймъс Хийни, носеща името на починалия лауреат на Нобелова награда, който е бил чест гост. Хотелът предлага 153 стаи и общи зони за гости, разположени на осем етажа.
 
Като част от текущата програма за осъвременяване Doyle Collection си поставя за цел да намали разхода на енергия и емисиите на CO2 с 30%, като същевременно повиши комфорта на гостите чрез оптимизиране на управлението на климатизацията във всички стаи, пространства за срещи, публични пространства, бара и ресторанта.
 
Проектът на стойност близо 1,4 млн. евро заменя остаряващата система, използваща хладилен агент R22, със съвременна система за климатизация Daikin VRV. Тя е използвана като цялостно сградно решение, което позволява управление на няколко функции като охлаждане, отопление и затопляне на вода за битови нужди. Решението Daikin е новаторска алтернатива за подмяна на системите R22, тъй като позволява запазването на съществуващите тръбопроводи. 
 
Сградата отговаря на законодателството на Обединеното кралство по отношение на употребата на хладилни агенти: допълването на системи с нов R22 беше забранено през 2010 г., използването на рециклиран и регенериран R22 също беше забранено от 31 декември 2014 г.
 
Новата система включва 56 външни тела, свързани с 209 вътрешни канални и стенни тела за скрит монтаж в стаите. В общите зони се използва комбинация от VRV, сплит, стенни и подови тела.
 
"Тъй като съм ръководил проекта за първоначалната инсталация, бях съвсем наясно със сложните ситуации и предизвикателствата, които хотелът създаваше. Работихме в тясно сътрудничество с персонала на Блумсбъри и затова успяхме лесно да ги преодолеем. Заедно с Daikin UK положихме огромни съвместни усилия - което показва ползите от силно и трайно сътрудничество между клиент и изпълнител", обясни Анди Грънди, инженер на проекта от Temperature Control.
 
VRV-Q използва газ R410A, който може да работи при по-ниски налягания използвани при системите с R22, като осигурява много по-високи нива на ефективност - по този начин се запазват съществуващите тръбопроводи. Системата е с 40% по-ефективна по отношение на отоплението и с 25% по-висока ефективност по отношение на охлаждането в сравнение със системите с хладилен агент R22.
 
Daikin оценява проекта за подмяна и осъвременяване на системата R22 на хотел Блумсбъри като изключително успешен. Използването на системата VRV-Q осигурява драстично спестяване на енергия, поддържайки историческите характеристики на сградата, с минимално въздействие върху работата на хотела и гостите му.
 
Управителят на хотела изчислява, че VRV използва 55% от цялата енергия на хотела, така че спестяването в сравнение с предишната система е между 27% и 42%, средно 32%, което надвишава първоначалната цел за спестяване на 30% енергия.
     
Източник: Daikin

Ключови думи: Daikin   хотел Блумсбъри   VRV   VRV-Q   хладилни агенти   R410A   R22  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...