HVAC Bulgaria  

Тангра оборудва с климатични и вентилационни системи зала 272 в СУ

Фирма Тангра оборудва с климатични и вентилационни системи ремонтираната зала 272 на Юридическия факултет в Софийски университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от компанията.
 
Системите, изградени след обновяването на залата, включват централен въздухоподаващ блок, въздуховодна мрежа, шумозаглушители, огнепреградни (противопожарни) клапи и много други елементи.
 
Климатичната камера TANGRA AHU DEX S, произведена и инсталирана в подпокривното пространство над зала 272, е с двустепенна рекуперация на енергия. Първата част от рекуперацията се осигурява от пластинчат топлообменник, а втората от термопомпен модул, при което се осигурява отоплението през зимата, охлаждането през лятото и доставянето на пресен въздух целогодишно. Количеството пресен въздух варира от 10 до 100%, в зависимост от моментното натоварване на залата (брой на студенти). 
 
Въздухът постъпва под седалките с необходимата ниска скорост и осигурява равномерно температурно поле в обитаемата зона на залата. В кабините за симултанен превод се подава пресен, климатизиран въздух. Взети са мерки за обезшумяване една от друга, както и навлизането на шум от залата.
 
"Монтираната вентилационна система осигурява пресен въздух на студентите и преподавателите. Много изследвания доказват необходимостта от вентилирането на такива аудитории, като освен че се повишава комфортът, подаването на пресен въздух за обитателите помага за по-добро възприемане на лекционния материал и запазване на концентрация. Не на последно място, този тип системи спомагат за намаляване на заболяваемостта и алергиите при студентите, като филтрират пресния въздух", обясняват от компанията.
     
Източник: Тангра

Ключови думи: Тангра   СУ   TANGRA AHU DEX S   климатични камери  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...