HVAC Bulgaria  

Технология на Advantix Systems е внедрена в нулево-енергийна сграда в Ню Йорк

15.12.2014   |   Технологии
 

Иновативно решение за обработка на въздуха от Advantix Systems е внедрено в нулево-енергийната жилищна кооперация Bright ‘n Green в Ню Йорк, съобщиха от Климатех инженеринг, представител на Advantix у нас. ОВК системата на сградата, базирана на геотермална технология, ще се грижи не само за температурата и влажността, но и за чистотата и разпределението на въздуха във всичките шест апартамента.

Системата включва геотермална инсталация със затворен цикъл, разположена под сградата, в чиято основа е тръба с дължина 45 м и диаметър 25 см. В тръбата въздухът по естествен път се охлажда през зимата и затопля през лятото, преди да навлезе в системата за кондициониране и дистрибуция. Следващият елемент е влагоизсушителен агрегат Advantix DuCool, който едновременно изсушава и пречиства въздуха, преди да го подаде към разпределителната система.

Процесът по доставяне на пресен въздух към спалните и дневните помещения е съпроводен от отвеждане на отработения въздух от баните и кухните посредством система от ERV вентилатори (Energy Recovery Ventilators). Те възстановяват над 90% от енергията, изразходвана за затопляне и охлаждане на помещенията. ОВК технологията позволява директно индивидуално управление на режимите на отопление и охлаждане за всяко помещение посредством контролери, както и отдалечено управление с мобилно приложение за интелигентни устройства.

Благодарение на иновативните технологии в сградата обитателите й няма да плащат сметки за ток и ще пестят на атмосферата над 25 хил. въглероден диоксид годишно, изчислили са проектантите.

     
Източник: Климатех инженеринг

Ключови думи: Климатех инженеринг   Advantix Systems   нулево-енергийни сгради   влагоизсушителни агрегати   Advantix DuCool  

Област: ОВК   Реализации  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиВидео на седмицатаБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...