HVAC Bulgaria  

Hoval климатизира новоткрита спортна зала във Велико Търново - 13.10.2014

В новооткритата спортна зала към СОУ “Е.Станев” във Велико Търново бе инсталирано децентрализирано системно решение за климатизация от Hoval, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от компанията.
 
Решението включва ефективна, качествена климатизация на целия обем само с един покривен апарат RoofVent, допълнена от ефективенкондензен газов котел UltraGas. Според Hoval проектът за климатизация е изпълнен с оптимални инвестиционни разходи и последващи ниски експлоатационни разходи.
 
“Комфортът на спортуващите е гарантиран, тъй като покривният апарат RoofVent LKW осигурява  необходимото количество пресен въздух, затоплен, охладен и правилно разпределен в целия обем на залата. Икономията на енергия е гарантирана от вградения рекуператор с ефективност до 75%, а правилното разпределение на въздуха е подсигурено от патентования AirIjnector, който успешно сваля топлия въздух от подпокривното пространство до зоната със спортуващи и публика, без да предизвиква усет за течение. Благодарение на него температурната разлика по височина е само 1 °С на всеки 10 м. 
Избегнато е образуването на топлинни джобове в подпокривното пространство, което е главната причина за големи експлоатационни разходи и недобре отоплена зона на спортуващите при конвенционалните вентилационни системи”, обясняват от компанията. 
 
За подаване на топлоносител към покривния апарат и подсигуряване на нуждите за БГВ е инсталиран кондензен газов котел UltraGas с мощност 150 kW. Чрез патентования топлообменник AluFer , високоефективната кондензна технология и големия воден обем на котела се постигат минимални разходи на газ и електроенергия.
 
     
Източник: Hoval

Ключови думи: Hoval   RoofVent   UltraGas   AluFer   рекуператори   газови котли   топлообменници  

Област: Реализации  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...