HVAC Bulgaria  

Тангра модернизира помпеното оборудване в посолството на Австрия в България

Тангра реализира проект за подмяна на помпеното оборудване в посолството на Република Австрия в България. Компанията инсталира последно поколение електронни помпи на Grundfos: Magna-3 40-60 – за отоплителната система, Magna-3 40-60 – за битовата гореща вода, Алфа-2 25-60 - за отделните кръгове на отоплителната система.
 
"Сградата на посолството, намираща се на бул. "Цар Освободител" в София, е построена преди повече от 110 години и е обявена за паметник на културата. Поради тази причина за фирма Тангра бе привилегия, че техническия отдел на посолството се обърна към нас за подмяната", споделиха от компанията.
 
Реконструкцията е реализирана благодарение на желанието на посолството да бъдат сменени остарелите помпи с ново оборудване, което в съответствие с директивата на ЕС за енергийна ефективност, влязла в сила през 2013 г. До този момент в сградата са били инсталирани помпи, работили повече от 50 години: Grundfos UPC 40-60, UPS 42-50 и UP 35-60. Те са осигурявали отоплението и битовото горещо водоснабдяване на сградата.
 
При подмяната не е променяна инсталацията, тъй като габаритните размери на новите помпи са съобразени с тези на старите. Самата подмяна на общо 19 броя помпи включва източването, подмяната, пълненето и обезвъздушаването на инсталацията. 
 
"Новите помпи осигуряват плавна и постоянна работа на инсталацията в зададените параметри независимо от промяната в дебита и напора, предизвикани от действията на монтираните термоглави по отоплителните тела. При старите помпи това не е било възможно, те не са имали възможност да се адаптират към инсталацията и моментното й потребление. Новите помпи Grundfos Magna 3 и Grundfos Alpha 2 променят параметрите си на работа в съотвествие с нуждите на консуматорите, което води до значително намаляване на потреблението на енергия от отоплителната и водна инсталация в сградата на посолството", обясняват от Тангра.
     
Източник: Тангра

Ключови думи: Тангра   Grundfos   помпено оборудване   отоплителни инсталации  

Област: Реализации  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...