HVAC Bulgaria  

Данфосс в нова инициатива на ООН за борба с климатичните промени

06.10.2014   |   Бизнес
 
Данфосс анонсира нов етап от участието си в световната инициатива "Устойчива енергия за всички" (SE4ALL) към ООН, чиято цел е осигуряване на достъп до съвременна енергетика, енергийна ефективност и възобновяема енергия. На среща на върха в ООН по въпросите, свързани с климатичните изменения, бе обявена инициатива за централно енергоснабдяване на градовете, в която Данфосс ще има водеща роля.
 
Компанията взе участие и в кръгла маса, организирана от Белия дом, за водещи индустриалци заедно с Алианса за отговорна политика по отношение на атмосферните условия. По време на форума Данфосс пое доброволно задължение за намаляване на парниковите газове, произтичащи от използването на хидрофлуоровъглероди (HFCs). Компанията се ангажира да събере и подпомага работата на специален екип от специалисти за ускорено приемане на стандарти и машиностроителни кодекси за използване на природосъобразни хладилни агенти.
 
"За Данфосс е чест да помогне в усилията за ускоряване на развитието на районната топлофикация, тъй като виждаме в нея огромния потенциал на въздействието, което тя може да окаже за постигане на енергийна ефективност в целия свят", каза Ларс Твеен, президент на District Energy в Данфосс, по време на срещата на високо ниво по осъществяването на SE4ALL. 
 
Инициативата за районна топлофикация в градовете, координирана от UNEP (Програма на ООН за околната среда) и Данфосс, ще подпомогне националните и местните власти в усилията им да развиват, модернизират и разширяват районните си енергийни системи с международна и финансова подкрепа от различни партньори и от частния сектор. 
 
Досега 19 града по света са проявили интерес да се присъединят към инициативата, сред които са градове като Сейнт Пол (САЩ), Ванкувър (Канада), Лондон (Великобритания), Париж (Франция), Аншан и Джинан (Китай), Сеул (Южна Корея) и Найроби (Кения).
     
Източник: Данфосс

Ключови думи: Данфосс   ООН   устойчива енергия   климатични изменения   централно енергоснабдяване  

Област: Бизнес  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...