HVAC Bulgaria  

Инж. Таня Колева, съдружник в Чил Комерс: За нас е важно да предложим на клиента точния тип система

16.09.2014   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Една система по време на експлоатацията си може да спести огромен финансов ресурс както като експлоатационни разходи-определяни от ефективността на конкретен производител, от подбраната концепция за изграждане на системата, споделя в специално интервю за HVAC-Bulgaria.com инж. Таня Колева, съдружник в Чил Комерс


Уважаема г-жо Колева, какви системи за климатизация предлага „Чил Комерс”?
„Чил Комерс” предлага основните съоръжения за всички видове системи за климатизация. Представители сме на няколко световни производители, произвеждащи климатични агрегати за централна и промишлена климатизация за водноохладителни системи, производители на въздухообработващи единици като вентилаторни конвектори и климатични камери, както и на един от световните лидери, производители на VRF системи.
 
 
Към какви приложения са ориентирани предлаганите системи и кои са вашите клиенти?
Ориентирани сме предимно към промишлени, търговски и ваканционни комплекси. Според всеки конкретен обект предлагаме това, което би покрило в най-голяма степен нуждите на всеки отделен случай. Поради различните специфики на всеки отделен тип система за климатизация, в последните години нашите усилия бяха насочени към допълване на гамата от предлагани продукти с високо качество. При нас никога не е било важно да предложим най-ниска цена на определен продукт или имиджова марка. По-важно за нас е да предложим най-добро съотношение цена-качество в допълнение на качествена сервизна услуга и може би най-важното за клиента - точния тип система, с най-изгодни разходи за есплоатация и последващи ремонти. Голяма част от фирмите в бранша предлагат или само системи на директно изпарение или с водоохлаждащи агрегати и се опитват да убедят клиентите си в качествата на това, с което разполагат.
 
 
С каква конкуренция се срещате?
Конкуренция на всяка система за централна климатизация е първо типа на системата. Съществуват няколко различни системи за климатизация, с които принципно могат да се изграждат обектите. Както вече споменах, за нас този тип конкурентност не съществува, поради факта, че „Чил Комерс” предлага всички типове системи за централна и промишлена климатизация.
След подбор на определен тип система - водноохладителен тип или директно изпарение (съществуват няколко варианта от този тип), конкуренцията пред самия клиент е за ценово предложение. Грешно е да се смята, че цената на една система е само нейното първоначално вложение. Една система по време на експлоатацията си може да спести огромен финансов ресурс както като експлоатационни разходи-определяни от ефективността на конкретен производител, от подбраната концепция за изграждане на системата, така и от възможностите за сервизни разходи по време на гаранционния срок и след гаранционното обслужване, гарантиране на независим надзор върху пуска на системата и др.
 
 
Какви са силните ви страни спрямо конкурентите?
Много добър пример за нас е един наскоро завършен обект за клиент с контакти в цяла България. На етап офериране се сблъскахме с много различни брандове и марки от производители на климатична техника - както от най-бюджетните азиатски производители, така и най-високо реномираните световни марки. Бяха разглеждани различни технологии и концепции, различни доставчици и представители. 
 
Обикновено най-бюджетните марки разполагат и с най-ниски технологични продукти, съответно по-ниска ефективност, по-висока дефектация и значителни технологични ограничения. При високо реномираните марки често се залага на реклама и спечелено име в миналото. 
 
Благодарение на най-високите технологични нива на системата, която презентирахме пред клиента нашият вариант бе предпочетен пред останалите по няколко причини: категорично защитихме ценовото си предложение, технологично предложената система покриваше максимално изискванията на клиента, с категорично най-добри съпътсващи условия като гаранционно и следгаранционно обслужване, независим одит за пуск на системата, директно представителство на компанията майка в България. 
 
Твърденията ни за експлоатационните качества на системата бяха подкрепени и с представяне на сравнителни експлоатационни разходи при различните производители - предложената от нас марка производител на климатична техника бе оценена като най-високо ефективна. Пореден фактор за избор на „Чил Комерс" е опита ни в изграждането на обекти с подобен обем от доставно-монтажни работи и условия за безпроблемна експлоатация.

 

     
Източник: Чил Комерс

Ключови думи: Чил Комерс   климатизация   климатични агрегати   водноохладителни системи   VRF системи  

Област: Експертно  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...