HVAC Bulgaria  

Чил Комерс внедри система за централна климатизация LG Multi V

Фирма Чил Комерс, проектира, достави и монтира система за централна климатизация от последно поколение LG Multi V, серия IV в хотел Перла Роял, гр. Приморско, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от компанията.

"Системата е на директно изпарение от типа VRF и се характеризира с най-високи параметри на енергоефективност. Конфигурирана е от четири броя външни модули, обединени в една група, с обща охладителна мощност 190,4 kW и отоплителна-214,2kW. Вътрешните тела са 63 нисконапорни тела, канален монтаж, хотелски тип и едно канално високонапорно тяло обслужващо общите части. Всяко вътрешно тяло може да  се контролира, както самостоятелно с предвиден за целта индивидуален термоконтролер във всяка стая, така и с централен контролер, монтиран в зона Рецепция", поясниха от Чил Комерс.

"При обединяването на външните тела в една група се обезпечава работата на климатичната инсталация, дори и при повреда на някои от четирите модула, посредством патентована от LG технология. Благодарение на значително подобрените параметри на Multi V серия IV, климатичната инсталация, разположена на денивелация над 28 м е изградена само от една система. Покриване на денивелация до 40 метра между вътрешните тела се предлага за първи път от системи тип VRF.

Познавайки спецификите на водещия в бранша производител на промишлени системи за климатизация на LG electronics, предложената от Чил Комерс концепция е предпочетена пред други типове и марки водещи производители на климатична техника. Имайки предвид, че всеки обект е със свои конкретни особености и за да се подбере възможно най-доброто техническо и ценово решение, от инжeнерния екип бяха разработени общо три варианта за централна климатизация, включително и водоохладителна система за охлаждане с термопомпени водоохлаждащи агрегати, както и вариант от десет по-малки системи за климатизация със значително по-слаби технически параметри съобразно оригиналната концепция.

Избраната концепция е със значителни предимства: ниска себестойност на парвоначалната инвестиция, съпоставена към високото качество на системата, последващи ниски експлоатационни разходи, породени от обединяването в една система. Обединяването в общ енергиен център позволява намаляване на инсталираната електрическа мощност. Подобрява се енергийната ефективност на системата с между 4% и 7% и много др.
 
За пълно удовлетворяване на своите клиенти, Чил Комерс поддържа гаранционно и извън гаранционно системите и съоръженията, доставени и изградени от тях чрез собствена сервизна мрежа, разположена на стратегически места на територията на България. Сервизното и техническо обслужване обхваща всички типове системи за централна и промишлена климатизация.

Други подобни значими системи, проектирани и изградени, в последните години от Чил Комерс са: климатизация LG Multi V на хотел Диамант Резиденс к.к. Сл. бряг; климатизация LG Multi V на хотел Лагуна к.к. Сл. бряг; водоохладителна-отоплителна система хотел Нептун к.к. Сл. Бряг; водоохладителна-отоплителна система хотел Хермес гр. Царево; водоохладителна-отоплителна система хотел „Каролина” к.к. Сл. Бряг", допълниха от компанията.

     
Източник: Чил Комерс

Ключови думи: Чил Комерс   централна климатизация   LG Multi V   хотел Перла Роял  

Област: Реализации  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...