HVAC Bulgaria  

Системата за сградна автоматизация Synco управлява от разстояние ОВК инсталациите в холандски училища

04.08.2014   |   Технологии
 
Системата за сградна автоматизация Synco на Siemens е инсталирана в държавните училища в холандските градове Гелдермалсен и Неерийнен. Чрез нея инсталаторската компания Steennis Service & Installatie Techniek, която поддържа училищата, има възможност да управлява от разстояние ОВК температурата в класните стаи и да намали енергийните разходи на учебните заведения.
 
"Открих случайно възможностите, предлагани от системата за ОВК контрол Synco. Сменях счупен вентил за клиент. Тогава се свързах с центъра за обслужване на клиенти на Siemens. Когато попитах за контролерите, те ме насочиха към Synco", обяснява отговорникът по поддръжката Уилиям Брауер.
 
По желание на Брауер Siemens прави презентация за Synco, след което Steennis Service & Installatie Techniek реализира пилотен проект в едно от училищата. 
 
"Клиентът беше много впечатлен. За него беше изключително важно директорите да имат достъп до системата през интернет, така че да могат да намаляват отоплението по време на почивните дни, регулярните или извънредни ваканции. Това прави управлението на училищата гъвкаво и предлага възможности за пестене на енергия", коментира Брауер.
 
Малко след това компанията реализирала и проект за енергиен мениджмънт. С помощта на консултанти те взели мерки за цялостно намаляване на консумацията на енергия. Системата Synco напълно отговаряла на изискванията.
 
"Днес училищата имат свободата индивидуално да планират почивните си дни – при всяко училище те могат да са различни. Ако можете сами да контролирате дистанционно температурата, никога няма да отоплявате сградата излишно. Много лесно можете да получите достъп до системата през компютъра или смартфона си", допълва Брауер.
 
С помощта на системата Synco директорите могат да контролират по всяко време и от всяко място температурата на стаята и водата без нужда от допълнителен софтуер и без помощта на софтуерен инженер.
     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Synco   Siemens   ОВК автоматизация   ОВК инсталации   ОВК контролери  

Област: Реализации  

ТД Инсталации

Подобни статии

Secespol
СТИКО БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Газкомфорт
Hoval

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...