HVAC Bulgaria  

Alfa Laval предлага на пазара нова гама топлообменници с тантал

Alfa Laval пуска нова гама от топлообменници с тантал, които предлагат изключително високата устойчивост на корозия на изцяло танталовия топлообменник, но с много по-ниски инвестиционни разходи, съобщиха от компанията.

"Комбинираните ползи от по-ниски капиталови разходи, дълъг живот и минимални изисквания за поддръжка водят до значително по-ниска обща цена на притежание в сравнение с топлообменници, изработени от висококачествени сплави, графит, силициев карбид или стъкло. Танталът е един от най-устойчивите на корозия метали, но също така е много скъп, което прави изцяло танталовите топлообменници изключително скъпи.

Топлообменниците с тантал от новата гама на Alfa Laval са топлообменници от неръждаема стомана, които са били подложени на специална обработка, при което тънък слой от тантал е металургично нанесен върху всички повърхности, изложени на разяждащи вещества . Резултатът е максимална устойчивост на корозия и механична стабилност при ниски инвестиционни разходи, което прави технологията достъпна за широк кръг от приложения", заявиха от компанията.

Новата гама с тантал е специално разработена за използване с горещи, силно разяждащи течности. "Повърхността от тантал позволява новите топлообменници на Alfa Laval да се използват с повечето корозиращи агенти при температури до 225 °С (437 °F). За разлика от много висококачествени сплави тези топлообменници могат да бъдат използвани в смесени среди и при различни концентрации.

Високата химическа устойчивост и стабилна конструкция минимизират нуждата от сервиз и поддръжка. Единствената поддръжка е CIP процедура за почистване на място, ако топлообменника работи в условия предразполагащи към запушване. Силно турбулентния поток помага за намаляване на запушванията и прави почистването на място по-ефективно.
Стоманената сърцевина дава на топлообменниците на Alfa Laval с тантал висока механична стабилност. Здравата им конструкция дава много по-голяма устойчивост на термична умора в сравнение с топлообменниците от стъкло, силициев карбид както и графитните топлообменници.

Новите топлообменници на Alfa Laval с тантал са базирани на пластинчатата технология. Благодарение на силно турбулентния поток те имат значително по-добра топлинна ефективност от кожухотръбните топлообменници.

Когато се сравнява ефективността на кожухотръбни топлообменници направени от неметални материали като графит, стъкло или силициев карбид и топлообменниците на Алфа Лавал с тантал трябва да се има в предвид различната топлопроводност на материалите, както и изискваната дебелина на материала. Чрез комбиниране на отличните характеристики на потока с подобрените топлопреносни качества, новите топлообменници с тантал осигуряват до 100 пъти по-висока топлинна ефективност от аналогични неметални кожухотръбни апарати.
В резултат Alfa Laval топлообменниците с тантал имат много по-малки размери в сравнение с апарати на базата на графита, стъкло или силициев карбид, като по този начин намаляват разходите за инсталиране и позволяват на собствениците на предприятието да разширяват капацитета върху съществуващата площ", допълниха от Alfa Laval.

     
Източник: Alfa Laval

Ключови думи: Alfa Laval   топлоомбенници   тантал   пластинчата технология  

Област: Технологии  

Подобни статии
HEXONIC
Стико БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...