HVAC Bulgaria  

Coca-Cola инсталира 1-милионния си хладилник без хидрофлуоровъглерод

Coca-Cola обяви, че е инсталирала 1-милионната си машина за студени напитки с природен хладилен агент, който не несъдържа фреона хидрофлуоровъглерод (HFC). В рамките на своята програма за намаляване на въглеродния отпечатък с 25% до 2020 г. компанията си постави за цел да монтира само екологично чисто охладително оборудване. Очаква се, че за 10 години това ще спести на околната среда над 50 млн. т CO2.

“През последното десетилетие инвестирахме повече от 100 млн. долара в решения за екосъобразно охлаждане. Ефективното охлаждащо оборудване е крайъгълният камък на усилията ни по посока защита на климата и устойчиво управление на енергията”, заяви Джеф Сийбрайт, вицепрезидент Околна среда и води на Coca-Cola.

Като част от своя ангажимент към намаляването на емисиите на парникови газове Coca-Cola заменя вредния фреон HFC с въглероден диоксид в новото си оборудване. Компанията обяви, че през 2013 г. е монтирала 230 000 еко охладителни машини без HFC, с което общият им брой нараства на 1 млн.

Coca-Cola остава активен участник в алианса Refrigerants Naturally!, създаден през 2004 г. с подкрепата на Програмата за опазване на околната среда на ООН, който се бори срещу климатичните промени, като въвежда алтернативни технологии за охлаждане без HFC. Компанията има основна роля и в инициативата на Consumer Goods Forum за масово извеждане от употреба на фреона хидрофлуоровъглерод от 2015 г., осъществявана съвместно с 400-те компании членки на организацията.

     
Източник: Coca-Cola

Ключови думи: Coca-Cola   хладилници   охладителни машини   фреон   хидрофлуоровъглерод   HFC  

Област: Lifestyle  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...