HVAC Bulgaria  

Mitsubishi Heavy Industries и Hitachi създават обща компания през февруари

21.12.2013   |   Бизнес
 

Mitsubishi Heavy Industries и Hitachi обявиха, че отлагат консолидирането на операциите си в областта на термалната енергия за 1 февруари 2014 г. вместо насрочената по-рано дата 1 януари. В края на 2012 г. двете компании оповестиха официално подписването на споразумение за съвместно управление на бизнеса.

Отлагането на сливането има за цел да улесни плавната бизнес интеграция на новото дружество в глобален мащаб и да осигури успешен старт на съвместния бизнес, съсредоточен върху предоставянето на цялостни решения за всички аспекти при изграждането на топлоелектрически централи.

За да консолидират успешно операциите си в сферата на термалната енергия, MHI и Hitachi ще създадат нова компания - Mitsubishi Hitachi Power Systems. Планираната интеграция вече получи одобрението на Антимонополната комисия и Комисията за лоялна търговия.

Президент и изпълнителен директор на новото дружество ще бъде Такато Нишизава, досегашен изпълнителен вицепрезидент на Mitsubishi Heavy Industries. 65% от собствеността на компанията ще бъде притежание на MHI, а останалите 35% - на Hitachi.

     
Източник: Mitsubishi Heavy Industries

Ключови думи: Mitsubishi Heavy Industries   MHI   Hitachi   Mitsubishi Hitachi Power Systems   термална енергия   топлоелектрически централи  

Област: Бизнес  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...