HVAC Bulgaria  

Siemens представи нови решения за централно топлоснабдяване

07.10.2013   |   Технологии
 

Направление Сградни технологии на Siemens представи нови продукти и системи за интелигентно централно топлоснабдяване, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от компанията. Цялостното портфолио в тази област включва контролери за абонатни станции RVD140 и RVD250 (RVD260), гама регулиращи вентили и електрически задвижки Acvatix, както и серията сензори Symaro.

"Полевото оборудване на Siemens помага за значително намаляване на загубите по топлоснабдителната мрежа, което води до редуциране на електроенергийната консумация с до 30%. Благодарение на изключително точните измервания на сензорите за температура и налягане от серията Symaro, показанията се предават и записват изключително бързо и точно, което е предпоставка за ефективния контрол на цялата инсталация. Точните резултати от измерването се постигат със сензори за външна температура, прилепяеми и потопяеми сензори, поради краткото им време за реакция", обясняват от Siemens.

Сериите контролери RVD140.. и  RVD250.. (RVD260) са предназначени за използване в абонатни станции на едно- или многофамилни къщи, малки до средно големи търговски обекти, както и обществени сгради. Те са подходящи за управление на процесите в отоплителни системи с един или повече отоплителни кръгове и подгряване на вода за битови нужди във всички видове стандартни отоплителни системи (с радиатори, конвектори, подово и лъчисто отопление). RVD140... разполага с Modbus комуникация и библиотека с 8 тествани програми за различни типове инсталации. RVD250… предлага M-bus или LPB комуникация и библиотека с 28 програми. Комуникационният интерфейс на контролерите позволява интеграция в системи за управление и централизиран мониторинг.

Дву- и трипътните седлови вентили Acvatix се предлагат с размери от DN 10 до DN 150 и клас на налягане от PN 16 до PN 25. Оптимизирането на водния поток при разработката им редуцира не само  т.нар. "мъртви зони", причиняващи загуба на енергия, но и "зоните на  отклонение", произвеждащи шум в цялата тръбна мрежа. Вентилите осигуряват по-висока енергийна ефективност и реализират до 30% по-голям номинален поток (Kvs) със същия присъединителен размер (DN). Те притежават оптимизирана конструкция, изискваща по-малко материал за тялото на вентила, което намалява теглото му средно с 12% и спомага за по-лесния монтаж.

Серията Symaro включва температурни сензори с активни или пасивни изходни сигнали, като активните сензори могат бързо да бъдат адаптирани към конкретната ситуация и измервателни диапазони.

     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Сименс Сградни технологии   Siemens   централно топлоснабдяване   интелигентно топлоснабдяване  

Област: Технологии  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...