HVAC Bulgaria  

Данфосс ще топлофицира двумилионен град в Китай

29.07.2013   |   Проекти
 

Данфосс и град Аншан затвърдиха историческото си сътрудничество, което ще спомогне Аншан да се превърне в един от най-развитите в топлофикационно отношение градове в света до 2015 г. Това е най-голямото търговско споразумение, подписвано за топлофикационен проект на компанията в Китай, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от Данфосс.

Проектът има за цел да осигури по-стабилно топлоподаване, по-чиста атмосфера и по-добър вътрешен климат за повече от 1,8 млн. местни жители. Аншан ще бъде първият град в Китай, който ще използва топлофикационната система за масово снабдяване с битова гореща вода.

Новата топлофикационна система ще оползотворява отпадната топлина от местен стоманодобивен завод и ще даде възможност на Аншан да съкрати разхода на енергия и да намали своите емисии от СО2 с до 240 000 тона годишно.

"Аншан ще стане идеален аналитичен пример, демонстриращ енергийноефективните решения на Данфосс. Проектът е първият по рода си в Китай и вече привлече вниманието на местните власти от много други градове", коментира Атли Бенонисън, вицепрезидент на направление Топлофикационна автоматика на Данфосс.

Проектът за енергийна ефективност ще се осъществява в сътрудничество с градското административно ръководство, топлофикационната компания Кианфенг и стоманодобивния завод АнГанг Стийл.

За да отговори на нарастващото търсене на енергийноефективни решения в Китай, Данфосс ще разшири завода си и своята дейност в Аншан.

"Вълнуваме се от възможността да разширим своя топлофикационен бизнес в Китай, тъй като това ще ни даде възможност да установим по-тесни взаимоотношения и с други китайски градове, за да им съдействаме да оптимизират своята енергийна инфраструктура, черпейки от нашия опит в Аншан", сподели Ларс Твиин, президент на направление Топлофикационна автоматика на Данфосс.

     
Източник: Данфосс

Ключови думи: Данфосс   топлофикации   топлоподаване   топлофикационна автоматика  

Област: Проекти  

ТД Инсталации
Samsung

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Газкомфорт
Hoval

Последно от Проекти

Samsung
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...