HVAC Bulgaria  

EVN внедри абсорбционна машина в проект за охлаждане чрез централизирано топлоснабдяване

12.07.2013   |   Реализации
 

EVN България Топлофикация достави и монтира т. нар. абсорбционна машина като част от първия проект в България за охлаждане чрез централизирано топлоснабдяване в административната сграда на община Пловдив, съобщиха от дружеството.

Абсорбционната машина извършва преобразуването на топлинната енергия в енергия за охлаждане и захранва климатичната инсталация със студена енергия. Машината е с оперативно тегло 6300 кг и е монтирана в абонатната станция на сградата.

"EVN България Топлофикация работи по проекта за охлаждане чрез централизирано топлоснабдяване от 2011 г. За първи път в България топлинната енергия, предлагана от новата високоефективна когенерационна централа на дружеството, се преобразува посредством абсорбционна машина в енергия за охлаждане през летните месеци. Доставката на машината е вторият етап от пилотния проект, след като през май 2013 г. в кметство Тракия беше доставена водоохлаждащата кула", уточниха от дръжуството.

Очаква се проектът да бъде завършен до края на юли 2013 г.

     
Източник: EVN

Ключови думи: EVN   централизирано топлоснабдяване   абсорбционни машини  

Област: Реализации  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...