HVAC Bulgaria  

КлиВенТо проведе поредица от семинари в страната

27.06.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От 18 до 21 юни т.г. фирма КлиВенТо, съвместно с италианския си партньор Systems S.p.A., проведе поредица от семинари на тема „Енергийна ефективност – Еволюция” в градовете София, Пловдив, Варна и Велико Търново, съобщиха от компанията.
„Семинарите се приеха с голям интерес от участващите фирми и проектанти в областта на ОВК системите и енергийната ефективност на сгради и индустриални помещения. Лекторът Мирко Колеони, експорт мениджър в Systemа S.p.A. представи физичните закони, използвани в иновационните технологии за производство на топлина и студ, използващи възобновяеми енергийни източници.

Специално внимание бе отделено на инфрачервеното отопление, чиито възможности за създаване на комфорт на работното място във всяка точка от производственото помещение, без да се отоплява целия обем, в съчетание с опцията за промяна на работните зони, както и възможността за тяхното активиране и деактивиране, предопределят гъвкавост и постигане на значителни икономии на енергийни ресурси. Твърде показателни са някои приложения в специфични отрасли, каквито са птицевъдството и отглеждането на растения. В първия случай се намалява до голяма степен смъртността на отглежданите птици, благодарение на възможността за отопление на различни по големина зони при използване на едно и също оборудване през целия период на растене и отглеждане, а при втория спецификата се състои в осигуряване на целогодишно ускорено протичане на процеса фотосинтеза, оползотворявайки остатъчните емисии от горене, независимо от намалената осветеност през зимния сезон”, заявиха организаторите.

Особен интерес предизвика технологията за производство на студ, базирана на налична топлинна енергия. Абсорбционните чилъри, работещи с литиев бромид, оползотворяват остатъчна топлинна енергия от производствените процеси или директно от слънчевото излъчване. Включени към системи за когенерация и тригенерация, те осигуряват безплатно охлаждане на производствени процеси и съответно на работните помещения. Могат да се използват и за производство на битова гореща вода.

В рамките на събитията бяха представени и рекуператори за оползотворяване на димни газове, топловъздушни апарати, характеризиращи се с ниски инвестиционни разходи, газови конвектори, осигуряващи бързо, удобно и независимо отопление на отделни помещения, както и охладители на въздух, съчетаващи охлаждане и овлажняване на въздуха в запрашени производствени помещения и индустриални халета, посредством ефективна технология с използване на вода, характеризиращи се с лесен монтаж и поддръжка.
„Разгледаните презентации на реализирани обекти в Европа, Русия и Иран и направените конкретни изчисления за вложени инвестиции, впечатлиха участниците в срещите с късите срокове за тяхното откупуване”, допълниха от КлиВенТо.

     
Източник: КлиВенТо

Ключови думи: КлиВенТо   Systemа S.p.A.   ОВК   инфрачервено отопление   рекуператори  

Област: Събития  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...