Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
HVAC-Bulgaria.com TLL Mediaabonament
 
HVAC-Bulgaria.com
Secespol
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

26.10.2020   |   ТП на НОИ - Благоевград търси изпълнител за абонаментна поддръжка на климатични инсталации
26.10.2020   |   Дигиталното изложение Chillventa представи решения за автоматизация на ОВК системи
19.10.2020   |   ТД на НАП София търси изпълнител за ремонт на инсталации за отопление, абонатни станции и котли за отопление
Climatech Engineering
KliVenTo
TROX
NEW ENERGY Technology
Belimo
Ел Джи Електроникс
 

Експертно

Търси
ГазкомфортHoval

Системите въздух-вода ще играят водеща роля на българския ОВК пазар21.09.2012

Интервю с Марин Недков, регионален мениджър ТРОКС Австрия – представителство София

Г-н Недков, бихте ли представили дейността на фирма ТРОКС на българския пазар?
Трокс е технологичен лидер в разработването, производството и маркетинга на компоненти и системи за климатизация и вентилация. Компанията предлага цялостен пакет от части и системи за централизирана и децентрализирана климатизация и вентилация, както и технологии за охлаждане. Широкото ни продуктово портфолио започва от технологии за хоризонтално подаване на въздуха и стига до противопожарна защита, филтри и резервни части. Ние използваме нашата компетентност за постоянна оптимизация на продуктите, процесите и услугите, които предлагаме.


Кои са най-актуалните продукти в портфолиото ви?
С последната си продуктова програма Evolution X, която представихме на изложението ISH миналата година, ТРОКС демонстрира иновативността си. Тя е резултат от продължителното развитие, основано на нови материали и иновативността ни като технологичен лидер. ТРОКС е компания, която е претърпяла развитието си от производител на компоненти и системи до доставчик на цялостни решения в областта на климатизацията. Особено пробивът на компанията в обработката на висококачествени материали носи редица пазарни предимства и улеснения за клиентите по отношение на транспортирането на някои продукти, което се приема доста добре.
Едно от предимствата на програмата Evolution X е многофункционалният активен охлаждащ конвектор SMART BEAM, проектиран заедно с международно известния проектант и дизайнер Хади Техерани. Целта е да се интегрират нашите климатични компоненти в тавана, подобно на осветителните тела, високоговорителите, спринклерите и димните детектори, така че да образуват цялостна картина в естетично отношение.
Иновативният външен вид на завихрящите дифузори TROX XARTO осигурява на консултантите по интериорен дизайн широки възможности за изискан дизайн, така че всяка идея на практика може да бъде осъществена. Но XARTO гарантира и потоци с голям обем при сравнително ниско ниво на шум и отличен комфорт като резултат от ниската скорост на въздуха и ниските температурни разлики в работната зона.
Завихрящите дифузори TROX AIRNAMIC са резултат от продължителна развойна дейност, основана на нови материали. Иновативната геометрия на ламелите на вентилационните решетки е изработена от висококачествен ABS и осигурява изключително тих въздушен разряд с оптимално завъртане. Благодарение на триизмерните ламели е възможно достигането на ниско ниво на шума и високи дебити. Гъвкавите вентилационни кутии FLEXTRO се характеризират с новаторски дизайн, който съчетава аеродинамичната функционалност и лесното боравене с тях по най-добрия начин. Но системата Evolution X покрива също и новостите в областта на контрола на звука и пожарната безопасност.


От колко време оперирате на българския пазар?
ТРОКС Австрия е основана през 1963 г. и действа като регионален център за Централна и Източна Европа. Освен в Австрия, компанията е представена още и в Полша, Чехия, Унгария, Хърватия, Сърбия, България и Румъния, както и в Словения и Словакия благодарение на надеждни партньори. ТРОКС в България, със силните си австрийски корени, има задълбочен опит във вентилацията и климатизацията. От 1992 до 2005 г. ТРОКС бе представена на местния пазар от компанията Недков Импорт-Експорт, а след това откри свое представителство в София.


В каква посока виждате развитието на българския ОВК пазар?
Системите въздух-вода, съвместими с изискванията за енергийна ефективност и продуктите за пожарна безопасност, ще бъдат основни играчи на българския ОВК пазар през следващите няколко години. Местният пазар, за разлика от немския, беше сериозно засегнат от икономическата криза. Благодарение на енергийно ефективната перспектива, съществува тенденция на устойчив ръст на сградите, които ще бъдат оборудвани със системи за топлинно възстановяване.


Системите въздух-вода са обект на повишен интерес от страна на ОВК проектанти, инсталатори и инвеститори. Освен това броят сгради, сертифицирани по европейските стандарти за енергийна ефективност, нараства непрекъснато. Също така изискванията за пожарна безопасност и все по-стриктните европейски правила печелят все по-голямо значение на пазара. Очакваме активизация в ценовата война на продуктите за конвенционалната вентилация (т. е. решетки и дифузори). Ето защо ТРОКС ще се фокусира все повече върху дейности свързани с комплексни обекти. Според нас успехът в бъдеще се основава на изграждането и контрола на партньорските взаимоотношения между клиенти и бизнес, особено отношенията с проектанти и инвеститори, като сме готови да им предложим изцяло експертен съвет, основан на дългогодишния ни опит.


Източник: Технологичен дом; снимка: Трокс   Област: Експертно  

Етикети:   Трокс   Марин Недков   ОВК   завихрящи дифузори   Evolution X   централизирана климатизация  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Samsung
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG